Velemajstorski potez: Kapetan bundesligaškog kluba odbio kazneni udarac dok je njegova momčad gubila!

Velemajstorski potez: Kapetan bundesligaškog kluba odbio kazneni udarac dok je njegova momčad gubila!

Jučer je u utakmici 2. Bundeslige Bochum s 2:1 pobijedio Darmstadt, a pobjeda je vrlo lako mogla biti i uvjerljivija da nije bilo kapetana gostiju Felixa Bastiansa.

Naime, igrala se 63. minuta, a Bochum je gubio 1:0. Kapetan Bochuma, već spomenuti Bastians, pao je u kaznenom prostoru, a glavni sudac Benedikt Kempkes pokazao je na bijelu točku. Međutim, Bastians se odmah ustao i rekao sucu kako prekršaja uopće nije ni bilo pa je sudac promijenio svoje mišljenje. Naravno, suigrači i sudac zahvalili su Felixu na poštenom potezu i njegovoj iskrenosti.

”Kad sam vidio da je sudac dosudio kazneni udarac otrčao sam do njega i rekao mu da nisam zadobio nikakav udarac. Prekršaj se nije dogodio i tako sam mu i rekao. Za mene se radi poštovanju i fair-playu, mi nogometaši smo uzori drugima i ne bismo trebali lagati. Na kraju mi je drago da smo nagrađeni”, izjavio je Bastians za njemački Sky Sport nakon susreta.

Na što je mislio kad je rekao da su bili nagrađeni? Pa na činjenicu kako je njegova momčad pogotcima Diamantakosa u 81. i Krusea u 86. minuti stigla do preokreta i druge prvenstvene pobjede, dok je domaćoj momčadi to ujedno i bio prvi poraz nakon pet kola.

Mi se samo možemo pridružiti čestitkama na korektnoj i poštenoj igri i zaželjeti još više ovakvih lijepih scena, bravo majstore!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.