Veličanstvena utakmica Hansena opredijelila rukometni svijet

Veličanstvena utakmica Hansena opredijelila rukometni svijet

Neki idu čak toliko daleko da su njegovu izvedbu prozvali najboljom u povijesti sporta

foto: IHF

Utakmicu protiv Francuske u polufinalu svjetskog prvenstva, Mikkel Hansen je odlučio sa svojom veličanstvenom izvedbom. Od 38 pogodaka svoje momčadi, on je sudjelovao sa 12 pogodaka i tome pridodao još 6 asistencija, s čime je bio zaslužan za gotovo polovicu pogodaka svoje momčadi u pobjedi 38:30 koja je Danskoj donijela finale protiv Norvežana.

“Činio je apsolutno sve, bio je izvanredan. Ne sjećam se da sam ikad vidio da je netko odigrao bolju utakmicu. Bilo je ludo! Njegov pregled igre, vizija, tehnika, sve radi s lakoćom i izgleda kao da se uopće ne troši, toliko je tehnički dobar” za dansku TV2 izjavio je stručni komentator Bent Nyegaard.

Ova utakmica će sigurno ostati zapisana u povijesnim knjigama rukometa, a pojavljuju se tvrdnje da je upravo njegova izvedba najbolja u povijesti sporta. Na njegovu jubilarnu 200. utakmicu za reprezentaciju odigrao je maestralno, a s obzirom na težinu susreta i to da se igralo protiv moćne Francuske takvim tvrdnjama daju opravdane sumnje.

Iako je odigrao jednu od najboljih individualnih utakmica u povijesti i svakako u svojoj karijeri, poslije uspjeha Hansen je bio skroman i isticao momčadski doprinos:

“Cijela momčad igrala je nevjerojatno. Naravno da će se mene isticati kad sam zabio 12 golova, ali pohvale moraju ići svima”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.