Velika poruka malog kluba: prva ovakva inicijativa u svijetu!

Velika poruka malog kluba: prva ovakva inicijativa u svijetu!

Altrincham FC svojom gestom ujedinio je cijeli svijet u borbi protiv mržnje i homofobije

foto: facebook.com/TELEMUNDODEPORTES

Engleski niželigaš Altrincham u dresovima s duginim bojama igrao je protiv Bradforda.

Dresovi ovog poluamaterskog kluba napravljeni su kao podrška LGBT zajednici u borbi protiv sve češćih homofobičnih ispada, a idu na aukciju nakon koje će sav iznos dobiti LGBT zajednica u Engleskoj.

Potez kluba koji je crveno-bijele dresove zamijenio ovima s duginim bojama, obišao je svijet.

U kampanji u kojoj se bore protiv homofobije nadaju se kako bi primjer malog kluba iz okolice Manchestera mogli mogli slijediti i veći klubovi, kako bi zajednički podigli svijest i ukazali na sve veći problem homofobije i govora mržnje.

– Možda smo mali klub, ali napravili smo nešto za povijest. Ne znam za slučaj da je nogometni klub nosio kompletnu opremu modificiranu prema LGBT zastavi – rekao je predsjednik FC Altrinchama Bill Waterson.

Ovim potezom oduševljeni su u kampanji borbe protiv homofobije.

– Nevjerojatno je kakav je učinak imao potez ovog malog kluba diljem svijeta. Naravno, bilo je tu i homofobnih i odvratnih komentara, to je rizik koji donosi ovakav način podrške, a ljudi iz Altrinchama su napravili upravo to. Bilo bi sjajno kad bi njihov primjer slijedili najveći engleski klubovi i kad bi se naš glas čuo što dalje moguće – rekla je Lou Englefield.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.