Velikanu se žuri: Kalinić blizu transfera karijere

Velikanu se žuri: Kalinić blizu transfera karijere

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić vrlo je blizu velikog transfera, budući da je talijanski gigant Milan napokon odlučio konkretizirati interes koji je pokazivao cijelo ljeto za Hrvatom.

Naime, Kalinić je od početka htio napustiti Fiorentinu i doći na San Siro, no Milan je prvo iz Porta doveo mladog Andrea Silvu, a kao krunski dragulj su novi kineski vlasnici u Milanu htjeli vidjeti jednog od napadača sa liste na kojoj su bili Aubameyang, Belotti, Morata i Diego Costa. Aubameyang i Belotti su se ispostavili kao preskupe mete budući da su njihovi klubovi željeli blizu 100M eura za svoje napadače, Morata je odabrao Chelsea, dok Diego Costa želi samo Atletico Madrid.

Stoga se Milan okrenuo 29-godišnjem Kaliniću, a pregovori su ponovno pokrenuti kada je Everton pokazao ozbiljan interes za uslugama hrvatskog napadača. Klub iz Liverpoola također traži napadača nakon odlaska Lukakua u United i bili su spremni platiti 25 milijuna eura koliko Fiorentina traži, no Kalinić je odbio povratak u Premiership nauštrb interesa Milana.

Talijanski mediji su prenijeli kako je Kalinić već dogovorio plaću s milanskim klubom, a preostaje da se klubovi dogovore oko odštete koja se spominje u vrijednostima od 20-25 milijuna eura. Također, Milan se žuri dovršiti posao budući da je postalo izvjesno kako će Carlos Bacca u narednim danima napustiti klub. Kolumbijski golgeter je sve dogovorio s Villarealom, Milan bi na ime tog posla mogao dobiti do 20 milijuna eura i očekuje se kako će Kalinić biti izravna zamjena za Baccu. Na dovođenju Kalinića posebno inzistira Vincenzo Montella koji smatra kako će se hrvatski reprezentativac sjajno uklopiti u sustav koji namjerava implementirati u Milanu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.