VELIKI DAN HRVATSKOG SPORTA 2015.

VELIKI DAN HRVATSKOG SPORTA 2015.

Izbor najuspješnijih sportašica, sportaš, ekipa, momčad, par/posada/štafeta, trener, promicatelj Hrvatske u svijetu, Fair play nagrada, posebno priznanje HOO-a, nagrada Matija Ljubek, trofej MOO-a

Na prigodnoj svečanosti Veliki dan hrvatskog sporta, koja je večeras 21. prosinca 2015. održana u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu, Hrvatski olimpijski odbor je proglasio najuspješnije sportašice i sportaše, ekipu i momčad, par/štafetu/posadu, trenera i promicatelja Hrvatske u svijetu, a dodijeljene je i nagrade „Matija Ljubek”, Trofej MOO-a te Fair play nagrada.

U kategoriji najuspješnije sportašice je po četvrti put proglašena Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz po drugi je puta laureat HOO-a u kategoriji najboljeg sportaša.
Nagrada u kategoriji najbolje štafete, para ili posade očekivano je otišla veslačima Martinu i Valentu Sinkoviću.
Naslov najbolje momčadi pripao je hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, a najuspješnija ženska sportska ekipa u protekloj godini je kuglačka reprezentacija u sastavu Ana Bacan, Milana Pavlic, Ines Hasić, Ana Jambrović, Nataša Ravnić-Gašparini, Ines Maričić, Marija Zver, Ljiljana Peroš, Snježana Kramar i Katarina Zajec.
Nagrada za najboljega hrvatskoga trenera pripala je veslačkom stručnjaku Nikoli Braliću i atletskom treneru Edisu Elkaseviću.
Za najvećeg promicatelja Hrvatske u svijetu izabrana je hrvatska nogometna reprezentacija, dok je posebno priznanje HOO-a pripalo Sportskim novostima, jedinom hrvatskom dnevnom sportskom listu koji je ove godine proslavio 70 godina kontinuiranog izlaženja.
Član badmintonskog kluba Medvedgrad Zvonimir Đurkinjak koji je u finalu međunarodnog prvenstva Češke u Brnu sportski priznao poen protivniku i tim časnim potezom zaslužio priznanje dobio je nagradu za Fair Play,.
Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora za inovativnost u sportu pripao je Hrvatskom judo savezu za projekt “Judo u školama”, dok su dobitnici nagrada za životno djelo “Matija Ljubek” pripale Romanu Bajli, Erni Havelki Rađenović, Ivanu Kralju, Anti Nakiću i Nogometnoj školi GNK Dinamo.
“Ovo je bila uspješna godina u kojoj su hrvatski sportaši zabilježili sjajne rezultate. No, sljedeća godine, olimpijska, sve vas sportaše, trenere i dužnosnike očekuje čak 671 nastup na velikim međunarodnim natjecanjima, a već u siječnju su na programu europska prvenstva u rukometu i vaterpolu, pa olimpijske kvalifikacije za naše odbojkašice, pa potom nogometni EURO i još puno natjecanja. Svakako očekujem da brojka od sadašnjih 100 evidentnih olimpijskih kandidata za Olimpijske igre u Rio de Janeiru dodatno naraste. Rio je vaš i naš zajednički cilj”, naglasio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.