Veliki dan za hrvatsko veslanje: Zlatni blizanci oduševili svijet

Veliki dan za hrvatsko veslanje: Zlatni blizanci oduševili svijet

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Rigi mladi hrvatski veslači su polučili fenomenalan uspjeh osvojivši dvije zlatne medalje. Navedeno su prvo učinili Patrik i Anton Lončarić koji su bili najbolji u dvojcu bez kormilara, da bi potom u finalu ženskih četveraca bez kormilara utrku osvojile Bruna Milinović, Izabela Krakić, te Ivana i Josipa Jurković.

Patrik i Anton Lončarić slove kao najveće nade hrvatskog veslanja, a taj epitet su osječki blizanci potvrdili u finalu dvojca bez kormirala, nakon što su braća Lončarić u samom finišu trke pretekli vodeće Rumunje i poklonili si najljepši poklon za 17. rođendan.

S druge strane, uz puno manje napetosti je ženski četverac došao do najsjajnijeg odličja, a hrvatska posada je također iza sebe ostavila rumunjske predstavnice. No, i u ovom uspjehu imamo blizance budući da su Ivana i Josipa također blizanke, a može se zaključiti kako su i muška i ženska posada na Svjetskom juniorskom prvenstvu pokazali kako ne treba strahovati za budućnost hrvatskog veslanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.