[VIDEO]Veliki potez Minnesote bi im mogao okrenuti sezonu

[VIDEO]Veliki potez Minnesote bi im mogao okrenuti sezonu

Dario Šarić nije ništa znao o razmijeni, ali se sa poštovanjem oprostio od grada

Velika vijest je je odjeknula u subotu u Philladelphiji! Liga je potvrdila dogovor između 76ersa i Timberwolvesa. Jimmy Butler dolazi u Philly kod mladog tandema SimmonsEmbiida! LeBron je ovoga ljeta napokon napustio istok i tron je ostao prazan. Nakon godina i godina vjerovanja u proces, Philladelphia je odlučila prekinuti sa dječačkim frazama bivšeg generalnog menadžera Sama Hinkia, tvorca tank moda, koji je točno znao koji rizik uzima kada je iz večeri u večer govorio “Thrust the process”. Philladelphija je napravila ono što je morala. Žrtvovala se na igračkom planu Daria Šarića i Roberta Covingtona.

Dok Covington nije mogao vjerovati da je trejdan u hladnu Minnesotu, Dario se spakirao i istog popodneva krenuo put Mineapolisa i sa sobom ponio onaj faktor glue guya u toj mladoj ekipi. Toga su bili svjesni navijači, toga je bio i svjestan Joel Embiid kada je izjavio da će mu biti žao što odlazi The Homie. Dario šarić je u prvoj sezoni za 76erse bilježio brojke od 12.8 poena na utakmici, ali više od toga je značio je njegov utjecaj na parketu i van njega. To su prepoznali svi u Philladelpiji, to su prepoznali svi u NBA. U utrci za rokija godine izgubio je od Malcoma Brogdona, tijesno, ali očekivano. Ipak Brogdon je igrao u playoff momčadi, dok je Šarić neko vrijeme zbog ozljeda u momčadi bio glavni potrošač lopti u ekipi sa dna lige.

Druge godine druga priča. The proces je postao ozbiljna ekipa. Neki potezi uprave su ponovo donijeli ploda i klub je počeo pobjeđivati. Strpljenje koje su pokazali prema Dariovim suigračima se isplatilo i klub je ušao u playoff nakon 5 godina izbivanja. Dario je odigrao 73 utakmice u sezoni, 49 pobijedio, 29 izgubio. U tih 73 utakmice ubilježio je 19 double-double učinaka, bilježio oko 14 i pol poena i 7 skokova. Ove sezone su mu počele padati brojke, što zbog umora i zbog reprezentacije, dijelom jer je bio okružen jako talentiranim rosterom oko sebe. Praktički mu je rola svedena na pucanje trice, što je radio najbolje u ligi od svih +208cm visokih igrača.

Timberwolvesi su ovom razmjenom dobili jako puno. Prvo riješili su se Butlera koji ih je terorizirao, dobili su najboljeg visokog tricaša u ligi trenutno i jako dobrog obrambenog igrača u Covingtonu, koji s vremena na vrijeme zna pogoditi tricu. Jezgra Wolvesa je jako mlada, Dario nebi trebao imati nikakvih problema s obzirom da dolazi iz slične ekipe. Još jedna dobra stvar koja se čini u svemu tome za Šarića je trener Tom Tibedaou, koji je  “po guštu” za našeg reprezentativca. Dario bi im svojim impulsom trebao dati malo snage da zaredaju koju pobjedu, a to će sigurno uraditi s obzirom da će imati dobru rolu u novom klubu. Uz malo sreće, mlada je sezona, Wolvesi mogu do playoffa na jakom zapadu, s izgleda preporođenim Derickom Roseom. 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.