Veliki uspjeh juniora na europskom prvenstvu u biljaru!

Veliki uspjeh juniora na europskom prvenstvu u biljaru!

Europsko juniorsko prvenstvo u biljaru održava se od 31. srpnja do 7. kolovoza ove godine u nizozemskom gradu Leende te će nakon toga biti poznati mladi prvaci Europe u četiri biljarske discipline – 8 ball, 9 ball, 10 ball i Straight; u pojedinačnim kategorijama do 17 i 19 godina, te ekipno.

Hrvatsku reprezentaciju predstavljaju Ivan i Luka Galić (U17), te Ante Šola i Domagoj Lončarek (U19).

Već na samom početku prvenstva, u disciplini Straight, postignut je nevjerojatan uspjeh – Ante Šola osvojio je brončanu medalju. Svojom borbenošću te hrabrom i fokusiranom igrom, Ante je ostvario niz od pet pobjeda, nakon čega je vrlo malo nedostajalo za ulazak u finale. Veliki uspjeh postigao je i Ivan Galić u svojoj kategoriji, plasmanom u četvrtfinala dviju disciplina. U Straightu je osvojio također visoko peto mjesto, dok će meč za medalju u disciplini 10ball igrati danas u 16:00 sati. Vrijedi istaknuti kako je za ulazak u svoje drugo četvrtfinale slavio protiv aktualnog europskog prvaka Sanjina Pehlivanovića (BiH), rezultatom 6:5.

Ante Šola i Domagoj Lončarek krenuli su pobjedama u disciplini 10ball, ali su zaustavljeni u šesnaestini finala (last 32). Luka Galić se, nažalost, nije uspio plasirati u eliminacijsku fazu, ali su preostale još dvije discipline (8ball i 9ball) u kojima će imati priliku, zajedno sa ostatkom reprezentacije, napasti još koju sjajnu medalju.

Čestitke našim juniorima na ostvarenim vrhunskim rezultatima te s(p)retno u nadolazećim mečevima i borbi za europsko postolje.

FOTO: Ante Šola, EPBF / Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.