Veliki uspjeh mlađih pionira Osijeka i Dinama na međunarodnom turniru u Sarajevu

Veliki uspjeh mlađih pionira Osijeka i Dinama na međunarodnom turniru u Sarajevu

Od 6. do 8. travnja 2018. u Sarajevu se održava prvi Valter Cup, turnir koji je okupio brojne europske klubove.

Posljednja tri dana Sarajevo je europski centar za mlade nogometaše. Pod sloganom Football4Life ili Nogomet za život Škola nogometa Valter organizirala je međunarodni turnir koji je započeo 6. travnja 2018. u sklopu proslave Dana Sarajeva. Turnir su podržale brojne istaknute osobe iz svijeta sporta, a ambasador turnira je poznati bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Juventusa – Miralem Pjanić.

Turnir se igra u dvije kategorije: U-13 i U-15, a svoje su predstavnike poslali istaknuti europski klubovi poput Inter Milana (Italija), PAOK (Grčka), CSKA Moskva (Rusija), Fenerbahce, Bursaspor (Turska), Crvena Zvezda, Vojvodina (Srbija) i drugi. Mladi hrvatski nogometaši Istre, Osijeka i Dinama također su odmjerili snage s najboljim europskim nogometašima i još jednom dokazali kvalitetu hrvatskih škola nogometa.

Mlađi pioniri Osijeka i zagrebačkog Dinama stigli su do samog finala te će ova dva kluba međusobno odmjeriti snage za zlatno odličje. Mladi nogometaši Dinama su se u polufinalu susreli s vršnjacima milanskog Intera preko kojih su osigurali mjesto u finalu. Mladi Osječani su u finale stigli svladavši nogometaše Crvene Zvezde.

Turnir je prve godine održavanja ostvario veliki uspjeh, a već sada ima tendenciju postati i tradicija. Projekt zaslužuje same pohvale jer mladim nogometašima daje priliku i primjer povezivanja ljudi kroz sport, a uz to i uči mlade postizanju ciljeva i pomicanju vlastitih granica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.