Veliki uspjeh našeg najboljeg lakog samca: Radonić osvojio zlato

Veliki uspjeh našeg najboljeg lakog samca: Radonić osvojio zlato

Luka Radonić osvojio zlato na 2. Svjetskom kupu u Luzernu. "Ovaj ishod  za mene je vrlo obećavajući", rekao je europski prvak.

U subotnjem programu 2. regate Svjetskog kupa u Luzernu Luka Radonić odradio je dvije utrke, a u drugoj je uspio “pozlatiti” nastup  na Crvenom jezeru.

Nešto prije 10 sati Radonić je odveslao polufinalnu utrku, ostvarivši drugo vrijeme (7:16.61) u drugoj skupini. Odlično je dozirao snagu, vrlo brzo zauzeo treću poziciju (posljednju koja je vodila u finale), a od sredine staze popravio je i plasman za jedno mjesto. Ispao je preforsirani Mađar Bence Tamas, vodeći na prvih 1000 metara, a loše raspoređena snaga stajala ga je i ulaska u finale. Najbrži je bio Slovenac Rajko Hrvat (7:13.46), a trećeplasiran Švicarac Silvan Zehnder (7:18.26).

Niti sedam sati kasnije, u finalnoj utrci, Luka je na čudesan način stigao do velikog trijumfa. Nakon taktičke rezerviranosti tijekom utrke, uslijedila je sjajna završnica u kojoj je hrvatski reprezentativac na najuzbudljiviji  način (u fotofinišu za 0,05 sekunde) prestigao “unaprijed predodređenoga za zlato” – Slovaka Lukasa Babača (6:55.87 naspram 6:55.92).  Luka je od petog mjesta na prvom “prolazu” sve više pojačavao i napredovao, a ostalo mu je dovoljno snage i da iznenadi favoriziranog Slovaka.

” Lukas Babač je moj idol i tijekom samog finiša silno sam ga želio pobijediti, zato sam dao sve od sebe za ovu pobjedu”, poruka je “zlatnog” mladostaša.

Nakon srebra u Vareseu, Radonić ima velike izglede za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

Foto: Luka Radonić europski prvak/ HVS

Foto: Luka Radonić europski prvak/ HVS

Danas od 14.33 na rasporedu je  finalna utrka dvojaca na pariće i nastup braće Sinković.  Sretno momci!

Rezultati se mogu pratiti ovdje , a uspjehe svih hrvatskih veslača  na regatama svjetskog kupa se mogu pogledati  na linku.

Foto: mladost.hr

Foto: braća Sinković/ mladost.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.