Nole je, između ostalog, pobijedio i Marina Čilića

Veliko priznanje: Đoković najbolji sportaš svijeta

Veliko priznanje: Đoković najbolji sportaš svijeta

Novak Đoković dobitnik je prestižne nagrade Laureus...

U kineskom Šangaju održana je dodjela prestižne nagrade Laureus, svojevrsnog sportskog Oskara, a izabrani su, među inim, najbolji sportaš i sportašica te najbolja ekipa svijeta u prošloj godini.

Najboljim sportašem proglašen je vodeći srbijanski tenisač i prvi reket svijeta Novak Đoković, koji je priznanje preuzeo u Monte Carlu, gdje nastupa na tamošnjem ATP-u.

“Ovo je vrlo vjerojatno kruna moje prošle sezone, koja je vrhunac doživjela osvajanjem naslova u Wimbledonu. Zadržao sam i prvu poziciju na ATP ljestvici, a i postao otac. Godina 2014. vjerojatno je najbolja u mome životu”, prisnažio je Nole, kojemu su protukandidati bili vozač F1 Lewis Hamilton, Cristiano Ronaldo, Renaud Lavilenie, Marc Marquez i Rory Mcllroy, ali i naš tenisač Marin Čilić.

U ženskoj je konkurenciji titulu ponijela etiopska dugoprugašica Genzebe Dibaba, za koju su ‘odlučili’ svjetski rekordi – postavila je, naime, tri u samo dva tjedna natjecanja. Bez ‘pokala’ ostali su slovenska skijašica Tina Maze, američka tenisačica Serena Williams te Valerie Adams i Marit Bjorgen.

Njemački nogometaši ponijeli su pak nagradu u konkurenciji momčadi godine, dok je povratnik godine ragbijaš Schalk Burger. Najbolji sportaš s invaliditetom jest atletičarka Tatyana McFadden.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.