Četiri medalje hrvatskih badmintonaša na Međunarodnom turniru u Zagrebu

Četiri medalje hrvatskih badmintonaša na Međunarodnom turniru u Zagrebu

Na turniru je nastupilo 16 hrvatskih igrača, a osvojeno je čak četiri medalje...

U Domu sportova je od 13. do 16. travnja 2017. godine  održan međunarodni turnir u badmintonu Victor Croatian International.

Dečki su spremni za finala!

Posted by Hrvatski badmintonski savez on 16. travnja 2017

 

Natjecanje je to koje svake godine okuplja vrhunske igrače iz cijeloga svijeta, a koji u Zagrebu tako hvataju bodove za svjetsku rang ljestvicu. Ovogodišnje izdanje okupilo je igrače iz 30 zemalja koji su se natjecali u pet disciplina (muškarci i žene pojedinačno, muški i ženski parovi te mješoviti parovi).

Dio hrvatskih igrača zaustavljen je prvog dana turnira u kvalifikacijama, ali većina igrača je igrala u glavnom dijelu turnira. U muškom dijelu pojedinačnog natjecanja imali smo dva predstavnika u glavom ždrijebu. Zvonimir Đurkinjak bio je postavljen za prvog nositelja i došao je do finala turnira gdje je izgubio od Finca Lehikoinena, koji je u prvom kolu turnira svladao našeg Filipa Špoljareca.

Zvonimir Đurkinjak

Kod pojedinki najdalje je došla  Maja Pavlinić, koja je iz kvalifikacija stigla do polufinala turnira. Pri tome je u četvrtfinalu pobijedila 4. nositeljicu turnira Huser iz Švicarske. Katarina Galenić izgubila je od prve nositeljice Tomalove u osmini finala.

U ženskim parovima  dva hrvatska para dospjela su do četvrtfinala (Galenić/Pavlinić i Dragčević/Drvodelić). U muškim parovima su naši igrači bili najuspješniji, u finalu su se sastali Đurkinjak/Hölbling i Čimbur/Samatcha. Đurkinjak i Hölbling pobijedili su Čimbura i njegovog partnera s Tajlanda Samatchu te je time Zvonimir Đurkinjak obranio naslov u muškim parovima.

Završio Victor Croatian International 2017!
Uskršnja finala donijela su 5 pobjednika iz različitih država. Zvonimir Đ…

Posted by Hrvatski badmintonski savez on 16. travnja 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.