[VIDEO] ATP Pune: Karloviću malo nedostajalo do naslova

[VIDEO] ATP Pune: Karloviću malo nedostajalo do naslova

U posljednjem setu imao je prednost od 5-2 u tie-breaku ali ipak nije uspio doći do pobjede protiv šestog igrača svijeta

Ivo Karlović nije uspio u finalu indijskog Punea pobijediti 6. igrača svijeta Kevina Andersona. Iako je imao 5-2 u tie-brakeu trećeg seta, Anderson je sa nekoliko istaknutih reakcija uspio nadoknaditi zaostatak i sa trećom meč loptom odlučiti pobjednika sa 7-6, 6-7, 7-6.

Kako se i očekivalo oba igrača su čvrsto držala svoj servis, no južnoafrički tenisač je bio bolji na reternu, dok je doktor imao 36 aseva te osvojio 89 posto poena na prvi servis. U prvom setu Anderson je imao dvije set lopte kod 5:4 ali Karlović je uspio izboriti tie-break. Nažalost u tie-breaku je Anderson odmah otišao na 6-2 i uspio osvojiti set sa ukupno petom set loptom.

Drugi set je pružio sličnu igru kao i prvi ali ipak najbolju priliku za break je imao južnoafrikanac koji je kod rezultata 4:4 stigao do prednosti od 0:40. Karlović je to doktorski obranio sa pet osvojenih poena u nizu i osvojio gem. Ponovno se išlo u trinaestu igru, no ovog puta doktor dominira i uzima drugi set sa 7-2 u tie-breaku.

U trećem setu smo ponovno vidjeli odlične servise oba tenisača, a Anderson je kod 6:5 došao do dvije meč lopte koje ni ovaj puta nije uspio realizirati. Susret je odlučivao još jedan tie-break u kojem je Ivo Karlović došao do dva poena za naslov, no Anderson radi veliki posao i okreće rezultat za svoj 6. naslov iz 19 finala. Karlović koji je postao rekorder kao najstariji finalist nekog ATP finala, sa nepunih 40 godina, je na osam naslova iz 19 finala. Ovo finale ujedno ulazi u povijest kao najviše finale ikada na ATP turnirima (Karlović 2,11 m i Anderson 2,03 m).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.