[VIDEO] Benzema oštro prema himni Francuske: “Ne pjevam Marseljezu jer poziva na rat“!

[VIDEO] Benzema oštro prema himni Francuske: “Ne pjevam Marseljezu jer poziva na rat“!

Francuz je pojasnio svoju odluku oko ne pjevanja himne.

Jedan od najosporavanijih igrača modernog doba zasigurno je francuski reprezentativni napadač i član madridskog Reala Karim Benzema, koji je već devet godina član Kraljevskog kluba, a u tih devet godina nije prošlo ni tjedna da ga se ne kritizira, ismijava ili sumnja u njega.

Puno jači igrači od njega redovito su odlazili s Bernabeua, no on je i dalje u madridskoj momčadi, za koju je postigao 127 pogodaka u 270 utakmica. No, ove sezone Karim je u najvećoj krizi svog života i postigao je tek pet pogodaka u španjolskoj Primeri.

U razgovoru za Vanity Fair, a kojeg je prenijela madridska Marca, Benzema se osvrnuo na kritike, ali i objasnio zašto nikad nije pjevao himnu Marseljezu kad bi nastupao za reprezentaciju:

“Odigram li lošu utakmicu nemam potrebu pročitati što će novinari napisati jer unaprijed znam što ću naći u tim novinama. Svaku utakmicu igram kako bih pomogao suigračima da upišemo pobjedu i nije me briga hoće li netko pisati ružno o meni“, izjavio je Benzema o optužbama za lošu igru.

Da podsjetimo, nakon sex skandala i ucjene reprezentativnog suigrača Mathieu Valbuene, Benzema više ne igra u reprezentaciji Francuske. Prošlo je više od dvije godine od tog trenutka, a Benzema se osvrnuo i na kritike oko pjevanja, odnosno ne pjevanja himne, koju Francuz nikad u životu nije otpjevao, zbog čega su ga proglašavali Arapinom koji mrzi Francusku i povezivali ga s raznim terorističkim i islamističkim grupama.

“Moj čin nije imao nikakve veze s politikom ili rasom, nego je u pitanju sami tekst himne. Pa poslušajte tekst Marseljeze. Ta pjesma je poziv na rat i to je ono što mi se nimalo ne sviđa“, pojasnio je Benzema.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.