[VIDEO] The Best Fifa Football Awards: Dalić nominiran za najboljeg trenera sezone!

[VIDEO] The Best Fifa Football Awards: Dalić nominiran za najboljeg trenera sezone!

Hrvat se našao na popisu najboljih trenera ove sezone.

U sjedištu krovne svjetske nogometne organizacije Fife danas je pred nama objavljivanje nominiranih kandidata u kategorijama za najboljeg trenera ženskih i muških momčadi, kao i  najboljih svjetskih igračica i igrača u protekloj sezoni.

U obzir su bili uzimani svi uspjesi pojedinaca u periodu između 03. srpnja 2017. godine i 15. srpnja 2018. godine u muškoj te između 07. kolovoza 2017. godine i 24. svibnja 2018. godine u ženskoj kategoriji.

Upravo je izabrana druga kategorija i to ona za najboljeg trenera muške momčadi, kojeg je odabrao stručni panel u sastavu: Sami Al-Jaber (S.A.), Emmanuel Amuneke (NIG), Bum-kun Cha (J.K.), Fabio Capello (ITA), Didier Drogba (O.B.), Kaka (BRA), Frank Lampard (ENG), Lothar Matthaus (NJE), Alessandro Nesta (ITA), Carlos Alberto Parreira (BRA), Ronaldo (BRA), Andy Roxburgh (ŠKO), Wynton Rufer (N.Z.).

Među kandidatima za pobjedu definitivno se ističu Zinedine Zidane, koji je s Real Madridom osvojio i treći uzastopni naslov pobjednika Lige prvaka, Ernesto Valverde, osvajač dvostruke krune s Barcelonom, zatim Diego Simeone, koji je osvojio naslov Europske lige, ali i Didier Deschamps, osvajač naslova pobjednika Svjetskog prvenstva.

Među desetoricom najboljih našlo se mjesta i za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, koji je vodio Vatrene do povijesnog srebra. Uz njega, od reprezentativnih trenera, tu su još i Stanislav Cherchesov, Roberto Martinez i Gareth Southgate. Da podsjetimo, od danas pa sve do 10. kolovoza i svi nogometni fanovi moći će dati svoj glas za ovu kategoriju na službenoj stranici Fife, a svečana ceremonija održat će se 24. rujna u Londonu.

The Best Fifa Football Awards, najbolji trener muške momčadi:

Massimiliano Allegri (Juventus)

Stanislav Cherchesov (Rusija)

Zlatko Dalić (Hrvatska)

Didier Deschamps (Francuska)

Josep Guardiola (Manchester City)

Jurgen Klopp (Liverpool)

Roberto Martinez (Belgija)

Diego Simeone (Atletico Madrid)

Gareth Southgate (Engleska)

Ernesto Valverde (Barcelona)

Zinedine Zidane (Real Madrid)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.