[VIDEO] C.Ronaldo: “Najbolji gol u mojoj karijeri, dugo sam ga čekao”

[VIDEO] C.Ronaldo: “Najbolji gol u mojoj karijeri, dugo sam ga čekao”

Ronaldo je postigao 119 pogodaka u Ligi prvaka i trenutno je vodeći strijelac tog natjecanja.

Susret prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka u Torinu između Juventusa i Real Madrida obilježio je Cristiano Ronaldo sa dva pogotka, a svijet je zadivio drugi pogodak koji je zabio fantastičnim škaricama pored nemoćnog Gianluigija Buffona i istaknuo kandidaturu za Ferenc Puskas nagradu koja se dodjeljuje za najljepši pogodak godine.

“Bio je nevjerojatan gol, vjerojatno najbolji u mojoj karijeri. Zauvijek ću ga se sjećati kao moj najbolji gol. Dugo sam ga čekao, ali nisam očekivao da ću ga zabiti. No pričajmo o utakmici. Zabili smo tri gola jakoj momčadi. Jako sam sretan, bila je ovo velika noć.” – rekao je Cristiano.

Statističari Marce su izračunali da je udario loptu na visini od 2,38 centimetara, što je gotovo u visini prečke gola koja se nalazi šest centimetara više. Cristiano Ronaldo je doživio ono što je Ronaldinho napravio u njegovom Madridu, ostavio je bez daha domaće navijače i natjerao ih da mu zaplješću.

“To je za mene nevjerojatan trenutak. Moram zahvaliti navijačima Juventusa jer učinili su nešto fantastično, nešto što mi se nikad nije dogodilo u karijeri” – otkrio je Ronaldo.

Sličan pogodak postigao je naš Mario Mandžukić prije nepunih godinu dana u susretu ova dva klupa u finalu istog natjecanja koje je također završilo u korist Madrižana.

Bio je to 14. gol Ronalda ove sezone u Ligi prvaka, a ukupno 119. u 143 nastupa. Njegov najveći konkurent Argentinac Lionel Messi zabio je 100 pogodaka, ali u 26 utakmica manje od Ronalda.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.