''Svaki od nas ima svoju ulogu na parketu koju mora odraditi na najbolji mogući način!''

[VIDEO] EuroBasket 2017: Ukić svjestan šanse, ali i oprezan s očekivanjima!!!

[VIDEO] EuroBasket 2017: Ukić svjestan šanse, ali i oprezan s očekivanjima!!!

EuroBasket 2017 je pred vratima. Sutra je i službeno otvorenje, a Hrvatska reprezentacija otputovala je danas prijepodne u Rumunjski grad Cluj gdje će se odigravati utakmice skupine C. Uz naše košarkaše u toj skupini su još Rumunjska, Španjolska, Mađarska, Češka i Crna Gora. 

Ovo je 40. EuroBasket po redu pod organizacijom FIBA-e, krovne europske košarkaške organizacije. Ujedno, drugi put u povijesti četiri su zemlje domaćina. Uz već spomenuti Rumunjsku, domaćini su i Finska, Izrael i Turska.

”Imamo šanse za nešto više!!!”

Prije putovanja za Cluj, kapetan hrvatske reprezentacije, Roko Leni Ukić, osvrnuo se na nadolazeće natjecanje na kojem naša reprezentacija lovi medalju nakon posta od 22 godine. Iako se tek nedavno oporavio od ozljede, zadovoljan je ždrijebom, jer smatra da će se tako ekipa, a i on sam dizati iz dana u dan.

Osvrnuo se na velike šanse koje im svi daju, ali smatra da treba biti oprezan. Moramo biti svjesni da smo puno puta do sada već imali velike ambicije i s velikim optimizmom bili ispraćeni na prvenstvo i ne bi sve uvijek bilo onako kako bi mi priželjkivali. Što će biti jako je teško predvidjeti. Imamo kvalitetu sigurno, ali opet moramo znati da ne odskačemo toliko kvalitetom od drugih reprezentacija koje su nam konkurencija za najveće stvari.”

Pohvalio je veliki utjecaj na igru naša dva najbolja igrača, Darija Šarića i Bojana Bogdanovića. ”To su dva naša najbolja igrača u svakom pogledu, najbolji po renomeu i po onom što su pokazali u dosadašnjem dijelu priprema. Međutim, nisu samo njih dvojica reprezentacija. Ne smijemo upasti u zamku, da očekujemo da će nas njih dvoje odvesti ne znam gdje. Svaki od nas ima svoju ulogu na parketu koju mora odraditi na najbolji mogući način!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.