[VIDEO] Iniesta u suzama: “Ovo je moja zadnja sezona u Barceloni, hvala svima“!

[VIDEO] Iniesta u suzama: “Ovo je moja zadnja sezona u Barceloni, hvala svima“!

Kapetan Katalonaca emotivno se oprostio na svojoj posljednjoj press konferenciji.

Od danas je i službeno, jedan od najboljih nogometaša u povijesti Barcelone Andres Iniesta napušta klub na kraju sezone. Barcelonina osmica obznanila je svoj odlazak na izvanrednoj press konferenciji na Ciutat Esportivi.

U svojoj karijeri veliki Don osam puta osvajao je naslov pobjednika Primere, šest puta Copa del Rey, sedam puta Superkup Španjolske, četiri puta Ligu prvaka te po tri puta Superkup Europe i Svjetsko klupsko prvenstvo. Kada uz to pridodamo i dva Europska i jedno Svjetsko prvenstvo sa Španjolskom, dolazimo do brojke od 34 trofeja, više od bilo kojeg drugog Španjolca.

“Dobar dan svima! Sazvao sam ovu konferenciju kako bih obznanio svima da je ovo moja posljednja sezona u dresu Barcelone. Kada bih mogao birati kako ću završiti svoju avanturu u Barceloni, to bi bio ovaj način. Ovo je vrlo težak dan za mene. Čitav svoj život proveo sam u Barceloni i živio sam ovdje 22 godine“, započeo je Španjolac.

“Kao vođa ovog tima moram biti iskren prema sebi, moja priča u Barceloni se završava na kraju ove sezone. Fizički i na mentalnom nivou stigao sam do kraja puta. Ono što sam postao dugujem klubu i La Masiji. Razmišljao sam o ovoj odluci dugo, zajedno sa svojom obitelji i na kraju smo svi donijeli odluku da je najbolje da napustim klub“, iskreno je izjavio.

“Prije 22 godine otac i majka su me doveli pred klupske prostorije i rekli mi da ću ovdje započeti svoju priču. Sada, na oproštaju, isti ljudi ovdje su sa mnom. Ovo je poseban trenutak, jedan san. Osvojio sam veliki broj titula i proživio važne trenutke s klubom. Vrlo sam sretan što sam imao priliku igrati za Barcelonu, a najljepši trenutak ne mogu izdvojiti, jer ih ima previše. Najviše mi je ostao u pamćenju debi za prvi tim“, kroz suze je govorio Andres.

Jedini trofej u svojoj prebogatoj karijeri, kojeg nikad nije osvojio, je Zlatna lopta, no poručio je da mu to ne smeta:

“Ne smeta mi to što nisam osvojio Zlatnu loptu, jer biti ovdje zajedno s Messijem i Xavijem je čudesno. Moja percepcija nogometa i sreće ne zavisi od toga hoću li osvojiti Zlatnu loptu ili ne, a moju budućnost saznat ćete na kraju sezone. Sada ću Vam samo reći da nikad neću igrati protiv Barcelone jer to jednostavno ne bih mogao“, zaključio je veliki kapetan Blaugrane.

Doktore nogometa, svima će nedostajati tvoje fantastične majstorije na vrhunskom nivou, hvala ti za sve!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.