[VIDEO] Kek nakon velikog rezultata: “Ako nešto želim sutra, to je prolaz Dinama, Hajduka i Osijeka pa da se svi zajedno veselimo!”

[VIDEO] Kek nakon velikog rezultata: “Ako nešto želim sutra, to je prolaz Dinama, Hajduka i Osijeka pa da se svi zajedno veselimo!”

Eksplozija oduševljenja se prelila Rujevicom nakon posljednjeg sučevog zvižduka koji je značio da je Rijeka ostvarila još jedan veliki europski uspjeh. Naime, aktualni prvak Hrvatske se po prvi puta plasirao u play-off Lige prvaka i osigurao dvije utakmice u kojima će pokušati izboriti skupine najvećeg klupskog nogometnog natjecanja. Ukoliko Rijeka u tome ne uspije ima zagarantiran plasman u skupine Europa Lige i to po treći puta u povijesti kluba.

Trener Matjaž Kek je po svom običaju smireno vodio utakmicu i odveo Rijeku do još jednog europskog uspjeha, koji na neki način pod ravnanjem Slovenca za Rijeku postaju konstanta. Kek je apostrofirao ogromnu volju i želju koja krasi ovu ekipu i kada je najteže, ali je isto tako priznao kako je Salzburg bio ukupno gledano večeras bolja ekipa.

“Ovo je prolazak srca, jedne velike želje i inata u fenomenalnoj atmosferi. Čestitam svima u trenucima ovako velikog uspjeha. Imali smo svakako sreće, no ona je neophodna kada igrate ovakve utakmice. Treba biti pošten i reći da je Salzburg dominirao, a mi smo samo u prvom poluvremenu pokazali kakav nogomet mi možemo igrati. Vidjelo se kako igrači nemaju snage igrati takav nogomet kroz 90 minuta, no imali su ogromnu snagu i volju da privedu ovako tešku utakmicu kraju”, rekao je Kek i otkrio koja je njegova velika želja za sutrašnji dan u kojem još tri hrvatska predstavnika igraju svoje europske utakmice.

“Veliki je ovo trenutak za riječki nogomet. Mi smo najmanje tri puta izborili plasman u Europa Ligu, osvojili smo prvenstvo, dva kupa i Superkup i ovo je veliki trenutak i za hrvatski nogomet. Ako nešto želim sutra, to je prolazak Dinama, Hajduka i Osijeka pa da svi skupa slavimo i stavimo flaster na usta onih koji tvrde kako je sve loše u našoj ligi”, zaključio je Kek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.