[VIDEO] Kup Konfederacija: Meksiko nakon preokreta pobijedio Novi Zeland

[VIDEO] Kup Konfederacija: Meksiko nakon preokreta pobijedio Novi Zeland

Nešto više od 25 000 gledatelja u Sočiju je gledalo drugu utakmicu drugog kola skupine A na Kupu Konfederacija između Meksika i Novog Zelanda, a iako su All Whitesi poveli, Meksiko je preokrenuo i pobijedio 2:1 te zauzeo vrh skupine.

Već u četvrtoj minuti vidjeli smo prvi udarac i to za oceanijsku momčad, no Thomas je pucao pored gola. I šest minuta kasnije Durante je pucao glavom, no preko gola. U 13. minuti vidjeli smo i prvu meksičku priliku. Aquino je probio lijevu stranu i centrirao, a Giovanni  glavom pucao pored gola.

U 20. minuti vidjeli smo i prvi udarac u okvir gola, no Smith je glavom pucao ravno u Talaveru. Devet minuta kasnije Wood se našao sam pred Talaverom, no meksički golman izbio je loptu u korner. Tri minute kasnije Salcedo je iščašio rame i morao ga je zamijeniti Moreno. Međutim, u 42. minuti Novi Zeland dolazi do vodstva. Wynne je lijepo pronašao Wooda, koji nakon 555 minuta i 14 godina zabija gol za ovu zemlju na Kupu Konfederacija i na odmor se otišlo s prednošću Novog Zelanda.

U nastavku smo gledali puno bolji Meksiko. Već u 50. minuti Herrerin pokušaj obranio je Marinović, da bi u nastavku akcije Gio pucao preko gola. Dvije minute kasnije i Fabian je pucao preko gola, a istom igraču Marinović je obranio udarac iz 54. minute.

Ipak, Marinović ništa nije mogao u idućem napadu. Nakon krasne tiki-taka akcije lopta je došla do Jimeneza, koji izjednačuje. U 60. minuti Reyesov udarac glavom obranio je Marinović, a tri minute kasnije konačno smo nešto vidjeli i od Novog Zelanda, no Rojasov slobodni udarac otišao je visoko preko gola.

Do potpunog preokreta dolazi u 72. minuti. Aquino je prošao po lijevoj strani i prizemno dodao do Peralte, koji od stative zabija za 2:1. Smith je dvije minute kasnije imao priliku izjednačiti, no glavom je pucao ravno u Talaveru.

Damm je u 76. minuti uzeo loptu na centru i prošao par igrača, no s desetak metara pucao je preko gola. Četiri minute prije kraja Thomas je pogodio spojnicu grede i stative, a na drugoj strani Dammov udarac obranio je Marinović pa je ostalo 2:1.

Meksiko (3-4-3)

Talavera – Salcedo (Moreno 33′ (Marquez 68′)), Araujo, Alanis (Herrera 46′) – G. Dos Santos, Reyes, Fabian, Aquino – Damm, Jimenez (54.), Peralta (72.)

Novi Zeland (3-5-2)

Marinović – Boxall, Durante, Smith – Ingham (Patterson 82′), Lewis (Tuiloma 58′), McGlinchey, Thomas, Wynne – Rojas (Barbarouses 73′), Wood (42.)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.