[VIDEO] Luka Šamanić: 17-godišnji majstor zakucavanja koji je zapeo za oko NBA skautima

[VIDEO] Luka Šamanić: 17-godišnji majstor zakucavanja koji je zapeo za oko NBA skautima

Luka Šamanić je s 208 cm visine i vertikalnim odskokom od 85 cm definitivno jedan od najvećih potencijala L'Hospitaleta te europske košarke općenito.

Proteklih 5 godina Adidas je objedinio njihov “Next Generation” kamp i EuroCamp u LaGhirada sportskom kompleksu u talijanskom gradu Trevisu. Na tom kampu prisustvuju najbolji mladi europski košarkaši (16 godina i mlađi) te uz prisustvo najboljih trenera treniraju pred očima europskih i NBA skauta. Jedan od njih je i Zagrepčanin Luka Šamanić.

Majstor zakucavanja koji se izvrsno uklopio u teškom okruženju Barcelonine škole

Luka Šamanić je 17-godišnji Hrvat, rođen 1. rujna 2000. godine. Izvrsne igre u mlađim uzrastima KK Zagreb odvele su ga u jednu od najzahtjevnijih škola košarke u Europi – FC Barcelona Lasso. U izuzetno teškom i zahtjevnom okruženju Barcelonine škole, mladi hrvatski talent izvrsno se snalazi i smatra ga se jednim od najvećih europskih potencijala.

Naslijedio košarkaški gen od oca

U sklopu te škole, dvije godine zaredom prisustvuje na Adidasovom “NextGen” kampu gdje je uvijek pokazivao jednu razinu više i uvijek odnosio titule najboljeg. Tako je dokazao da je Šamanićima košarka u “krvi”. Njegov otac Marko bivši je košarkaš KK Zadar s kojim je 2003. godine osvojio regionalnu Goodyear ligu (današnja ABA liga), a trenutno obnaša dužnost direktora KK Kvarner.

Pobjednik natjecanja u zakucavanju

Luka Šamanić je s 208 cm visine i vertikalnim odskokom od 85 cm definitivno jedan od najvećih potencijala L’Hospitaleta te europske košarke općenito. Njegova fluidnost, dodavačke sposobnosti, raznolike mogućnosti šuta te posebno i zakucavanja obilježavaju njegovu igru.

Uz FinalFour Eurolige održano je i natjecanje u zakucavanju za mlađe generacije pod službenim nazivom Turkish Airlines EuroLeague FanZone na kojem je Luka nakon dvije serije zakucavanja odnio pobjedu. Matjaž Smodis, Michalis Kakiouzis, Ermal Kuqo i Nikola Vujčić bili su članovi žirija koji su u društvu šestorice najvećih europskih talenata Šamanićeva zakucavanja proglasili najboljima. NBA skauti vjerno su pratili svaki njegov potez pa ne bi bilo čudno da se njegovo ime vrlo brzo čuje na nekom od nadolazećih NBA Drafta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.