[VIDEO] Najavljeno se i dogodilo: Ronaldo kažnjen, propušta prve četiri utakmice Primere!

[VIDEO] Najavljeno se i dogodilo: Ronaldo kažnjen, propušta prve četiri utakmice Primere!

Nešto ranije jutros pisali smo o tome kako Cristiano Ronaldo zbog guranja suca nestrpljivo čeka na kaznu, koju mu je priredio LFP, a ona je mogla iznositi i do 12 utakmica.

U konačnici, čelnici Primere odlučili su kazniti Portugalca s pet utakmica neigranja, što znači kako će propustiti uzvratnu utakmicu Superkupa, ali i prvih četiri kola novog španjolskog prvenstva. Također, savez je Ronalda kaznio i s 3 005 eura, a sami Real kažnjen je s 1 400 eura.

Da podsjetimo, Ronaldo je sinoć u Realovoj 3:1 pobjedi nad Barcelonom na Camp Nou u 82. minuti pokušao iznuditi kazneni udarac. Sudac Bengoetxea prosudio je da je riječ o Ronaldovom simuliranju i pokazao mu je drugi žuti karton. Prvi žuti karton dobio je svega dvije minute ranije nakon skidanja dresa zbog postignutog pogotka.

Ono zbog čega je igrač Kraljevskog kluba dobio kaznu je činjenica kako je nakon što mu je Bengoetxea pokazao crveni karton odgurnuo suca, koji je to zapisao u službeni zapisnik utakmice. Pravila u Primeri su jasna, za guranje suca kazna je između tri i 12 utakmica neigranja.

Tako će Ronaldo propustiti prvenstvene utakmice protiv Deportiva La Corune, Valencije, Levantea i Real Sociedada, što će zasigurno biti veliki udarac za Real u njihovom traženju idealnog početka sezone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.