[VIDEO] Nećete vjerovati gdje danas igra “Novi Pele“, predviđen za najboljeg u povijesti

[VIDEO] Nećete vjerovati gdje danas igra “Novi Pele“, predviđen za najboljeg u povijesti

Svi su smatrali da će upravo ovaj igrač biti bolji i od Lionela Messija.

Svi oni nogometni fanatici i ljubitelji igrice Football Manager zasigurno se sjećaju nogometaša Freddyja Adua, kojemu se predviđala velika karijera. Naime, prije deset godina slovio je za najvećeg svjetskog talenta, bio je prozivan i Novim Peleom, no njegova karijera završila je poražavajuće.

Još u travnju 2003. godine Adu je zaigrao za DC United i sa samo 14 godina postao najmlađi igrač u povijesti američke MLS lige te najmlađi profesionalni sportaš na svijetu. Još godinu ranije bio je najavljivan kao buduća zvijezda te je potpisao milijunski ugovor s Nikeom.

“Od trenutka kada je bilo poznato da će Ganac igrati u susretu protiv San Josea diljem Sjeverne Amerike izbila je prava euforija i u medijima i među navijačima. 25 000 ulaznica bilo je podijeljeno u svega nekoliko sati“, pisalo se.

Sa 16 godina postao je najmlađi debitant u povijesti reprezentacije SAD-a, a na Svjetskom U20 prvenstvu 2005. godine zasjenio je i velikog Lionela Messija. Na svim forumima i vijestima pisalo se više o njemu, a komentatori diljem svijeta bili su uvjereni da će biti veći i od Lea. Navijači su poludjeli za njime, a 2007. godine za dva milijuna eura ga je kupila Benfica.

No, tada je njegova karijera krenula nizbrdo. U Benfici se nije nametnuo, probao je i u Monacu, no nije išlo. Igrao je tada i u Grčkoj, Turskoj, Brazilu, čak i srbijanskoj Jagodini, no bez uspjeha. Danas, sa samo 28 godina, nastupa za američkog drugoligaša Las Vegas Lights, koji mu za plaću daje žetone za kockarnicu.

Nevjerojatno je koliko je nisko pao igrač kojemu su proricali epitet najboljeg u povijesti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.