[Video] NK Osijek za sada bez prometa u igračkom kadru, čeka se kapitalac

[Video] NK Osijek za sada bez prometa u igračkom kadru, čeka se kapitalac

Eduardo se nameće kao prva moguća akvizicija ove zime.

Gotovo dvije godine prošle su otkad su u nogometnom klubu Osijek procvjetale ruže dolaskom novog vlasnika Lorinca Meszaroša i novog predsjednika Ivana Meštrovića.

NK Osijek u ovo vrijeme prije dvije godine bio je na rubu egzistencije, prijetila mu je sudbina Varteksa, Pomorca i Kamen Ingrada, ali je u posljednjim trenutcima uskočio novi vlasnik i nova uprava koja je napravila fantastičan posao. Počelo je sa vraćanjem domaćih igrača poput Aljoše Vojnovića, Josipa Kneževića i Borne Barišića, osigurao se ostanak u sezoni 2015./16. te je u ljeto 2016. krenula druga faza vraćanja grada Osijeka na kartu Europe. U klub su dovedena istinska pojačanja kao što su Muzafer Ejupi, Dmitro Lyopa, Milovan Petrovikj, Gabrijel Boban i Mateo Barač, a ono što je najbitnije nitko od stožernih igrača nije otišao. Sjajna sezona završila je plasmanom na četvrto mjesto i izborenim plasmanom u Europu.

Proteklo ljeto još jednom je odrađeno vrhunski na planu pojačanja momčadi, Eros Grezda i Petar Bočkaj postali su veoma bitni igrači prve ekipe, Robert Mudražija i Nikola Jambor dovedeni su kao potencijali koji se još moraju dokazati, a u završnici prijelaznog roka pogodilo se i sa Harisom Hajradinovićem i Mirkom Marićem. Klub je napustio Zoran Arsenić koji je sreću odlučio pronaći u Wisli Krakow, a Vojnović, Knežević i Petrovikj poslani su na posudbu. Sjajni rezultati u Europi, izbacivanje Santa Colome, Luzerna i Psv-a, nesretno ispadanje od Austrije iz Beča podigli su letvicu još više. Rezultati u prvenstvu malo su trpili zbog Europe, ali Osijek je opet visoko na trećem mjestu.

Što možemo očekivati od sljedećeg prijelaznog roka? Stožerni igrači više ne napuštaju klub kao što je bio slučaj godinama zbog besparice da bi se preživilo, klub je danas stabilan, uloženo je i u gradnju velikog nogometnog kampa, dakle odlazaka nebi trebalo biti osim viška u kadru, ali niti rasipanje novca samo da bi se dovelo igrača nije u cilju.

– Ni za kim ne jurimo niti imamo prijeku potrebu nekoga dovesti. Naravno da bismo, kao i svaki drugi klub, željeli pojačati svoje redove, ali u ovom nam trenutku to nije ni nužda ni prioritet. Potrošili smo u ljetnom prijelaznom roku dobar dio sredstava, doveli sedmoricu igrača i ako se ukaže prilika za angažman nekog doista kvalitetnog igrača, znat ćemo reagirati, ali napravit ćemo to samo u slučaju da je taj igrač na poziciji na kojoj igra bolji od onih koje sada imamo u kadru – kaže sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

Poznato je da posudba ističe vrataru Zvonimiru Mikuliću koji je bio ustupljen Sheriffu, zatim Vojnoviću ( Istra ), te Petrovikju ( Sepsi ). Njih trojica obavezni su pojaviti se na prozivci, te će nakon toga biti odlučeno što i kako dalje. Bubicu za transfer bacio je i bivši reprezentativac Eduardo Da Silva, te najavio potencijalni dogovor

-Želim biti bliže Hrvatskoj i Zagrebu. Rijeka i Osijek su organizirani klubovi. Ako mi netko predstavi nekakav dobar projekt, spreman sam razgovarati – rekao je Eduardo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.