[VIDEO] Petrović: “Igrali smo praktički bez playmakera, a dobili smo jaku Sloveniju. Zadovoljan sam!”

[VIDEO] Petrović: “Igrali smo praktički bez playmakera, a dobili smo jaku Sloveniju. Zadovoljan sam!”

Foto: Hrvatska reprezentacija

Hrvatska košarkaška reprezentacija na HEP Međunarodnom turniru ‘Opatija 2017‘ uspjela je pobijediti reprezentaciju Slovenije rezultatom 85:81. Hrvatska je do pobjede stigla na krilima izvrsnih Daria Šarića i Bojana Bogdanovića, koji su postigli 25 odnosno 23 koša, dok je Sloveniju predvodio mladi Dončić s 27 koševa.

Izbornik Aleksandar Petrović zadovoljan je pobjedom u toj fazi, a u nastavku priprema vidi dodatne mogućnosti za razigravanje reprezentacije: “Ovo je bila sjajna utakmica, ova je utakmica bila natjecateljska, nitko ne želi ovakvu utakmicu izgubiti. Kada igrate protiv jedne takve momčadi kao što je Slovenija, koja ima klasu igrača na vanjskim pozicijama, onda vaš odgovor na početku utakmice i početku drugog poluvremena mora biti identičan, mora biti maksimalna energija. Mi smo desetak dana iza njih, što se tiče priprema i ta energija, to se energetski vidi. Kada igrate protiv takvog profila ekipe, nama fale prvi i drugi razigravač, a drugi je danas bio 12 minuta u igri bez učinka. I mi smo protiv “mega” Slovenije praktički igrali bez razigravača, što još više daje na važnosti ovoj pobjedi.”

Izbornik se osvrnuo i na nastavak priprema na EuroBasket, koji počinje krajem kolovoza: “Po završetku utakmice s Ukrajinom idu igrači na zasluženi odmor od tri dana, nakon toga se resetiramo i pronalazimo ponovo. Priključujemo što je prije moguće Ukića, tako da dobijemo tu dodatnu dimenziju, koja nam ovoga trenutka apsolutno nedostaje.”

Kako i priliči utakmicama sa susjednom Slovenijom, igralo se borbeno do samog kraja, a pobjedu je prokomentirao i Krunoslav Simon: “Jedna borbena utakmica protiv ekipe koja igra jako dobro, koja nas je ugodno iznenadila i drago mi je da smo na kraju pobijedili. U većem dijelu utakmice nije izgledalo onako kako smo mi zamislili, ali dobro, tu smo pokazali, da  i kad ne ide sve po planu imamo svoje unutarnje energije, da preokrenemo utakmicu i da ju privedemo na kraju u našu korist.”

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak, 14. kolovoza igra svoju četvrtu pripremnu utakmicu, protivnik je reprezentacija Ukrajine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.