[Video] Pojavila se snimka: pogledajte divljanje dinamovih navijača

[Video] Pojavila se snimka: pogledajte divljanje dinamovih navijača

Policija je objavila snimku nereda uoči jučerašnje utakmice Dinama u Europskoj ligi. Huligani napadali zaštitare i policiju, na što im zakoni reda žestoko odgovaraju

Nije prvi put, a vjerojatno ni zadnji. Huliganisu i u Plzenu, gdje je Dinamo izgubio 2-1 od Viktorije u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige, iz čista mira navalili na češku policiju, zasuli ih bakljama i bacali na njih čak i konstrukcije metalne ograde. Policija je objavila snimku koja traje 13 minuta i na kojoj se vidi početak sukoba.

A cijeli dan, do dva sata prije početka utakmice, sve je bilo u najboljem redu. Niti jednu ružnu riječ nisu uputili domaći navijačima “modrih”, koji su na balkonima unajmljenih apartmana i hotelskih soba razvili modre zastave. Niti jedan jedini incident u gradu. Ništa. Češko pivo, najbolje na svijetu za samo 8-12 kuna, Dinamove pjesme cijeli dan… Milina. Tko bi se normalan išao tući?

A onda navečer, odjednom uragan! Oko 600 Dinamovih navijača moglo je na tribinu, a pred stadionom je bilo barem tisuću i pol Bad Blue Boysa i huligani među njima postali su nervozni shvativši da neće moći na stadion jer nisu imali kartu.

Netko je zavitlao prvu baklju na policiju, slijedila je druga i nastao je kaos.

Jurnuli su prema češkoj policiji koja je, srećom, bila spremna na takvo što. Bacali su na policajce metalne ograde, gađali ih bocama i bakljama. Konji su njištali. Kao skakavci su navalili Bad Blue Boysi na ljude u plavom.

Neki odBoysazavršili su na podu, 12 ih je privedeno, 11 ozlijeđeno, od toga jedan teže. Tu su se stvari nekako smirile, ali kad je utakmica počela, opet je krenulo ludilo. Razbijene boce, policijske sirene, udarci pendreka… Obračun je stao tek kad je stiglo pojačanje i Boysi su konačno ustuknuli pred “konjicom”. Ubrzo su u koloni počeli napuštati stadion i situacija se napokon smirila.

Ovoga puta, čini se, Dinamo neće biti kažnjen jer su Boysi divljali izvan stadiona, no već za tjedan dana Dinamo će pred gotovo 30.000 navijača loviti zaostatak iz Češke, a teško nam je za povjerovati da neki od huligana iz Plzena neće imati karte za uzvrat s Viktorijom. S obzirom na povijest huliganskih ispada, Uefa neće imati milosti za eventualne ispade.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.