Prekid utakmice na poluvremenu dvoboja između Bastije i Lyona nakon navijačkih incidenata

[VIDEO] Prekinuta utakmica na Korzici: Navijači Bastije napadali Lyonove igrače!

[VIDEO] Prekinuta utakmica na Korzici: Navijači Bastije napadali Lyonove igrače!

Nove tužne vijesti nam dolaze iz Francuske, gdje je utakmica između domaće Bastije i Lyona morala biti prekinuta zbog problema s navijačima. Naime, domaći navijači su već na zagrijavanju igrača uletili u teren i pokušali se fizički obračunati s igračima Lyona, gdje je najdeblji kraj izvukao rezervni golman Lyona Gorgelin, koji je i zadobio udarac.

Iako igrači Lyona nakon tog incidenta nisu htjeli igrati utakmicu, ona je ipak započeta, no novi problemi su došli već na poluvremenu. U trenutku kada je sudac odsvirao kraj poluvremena, golman Lyona Lopez je išao pokupiti bocu vode iz svog gola, no potom je opet došlo do utrčavanja navijača na teren. Navijač je provocirao Lopeza, došlo je do naguravanja, nakon kojeg se dogodio opći metež na terenu, a francuski mediji javljaju kako su čak i redarske službe krenule u obračun s igračima Lyona, te je utakmica prekinuta.

Incidenti su se sa stadiona preselili i na ulice Bastije gdje je napadnut autobus s igračima Lyona. Ultrasi Bastije su potom rastjerani od strane policije, a ovo nisu prvi problemi koje ove sezone izazivaju najvatreniji navijači Bastije. Naime, prethodno u sezoni pri gostovanju PSG-a u Bastiji, jedan navijač je palicom pogodio Lucasa Mouru, dok su zabilježene i rasističke uvrede na račun napadača Nice Marija Balotellija. Današnji incident će svakako izazvati nove kazne fenjerašu francuskog prvenstva, koji će tako praktički ostati bez izgleda za očuvanje prvoligaškog statusa i sljedeće sezone.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.