[VIDEO] Prelijepe slike sa Wembleya obišle svijet

[VIDEO] Prelijepe slike sa Wembleya obišle svijet

Fantastična podrška navijača u Engleskoj

Iako je poraz protiv Engleske teško pao, ima jedna pozitivna strana priče današnje utakmice. Englezi su jako napadali u prvome poluvremenu gol naše reprezentacije. Malo manje od sto tisuća domaćih navijača je svaki puta ispratila šansu svoje reprezentacije sa glasnim ushitom, dok nije Hrvatska malo stala i primirila loptu pri kraj poluvremena. U tom trenutku, ekipa sa Sky Sportsa je zašutila, prikazala slike sa djela tribina na kojima su bili naši navijači i jasno je odzvanjalo Wembleyom: “Bježite ljudi, bježite iz grada, jer ovdje igra Hrvatska”. Englezi kao Englezi, imali su poštovanja prema tuđoj pjesmi. 3-4 tisuće naših navijača među malo manje od sto tisuća Engleskih, a opet pružili su takvu podršku igračima vrijednu divljenja.

Trenutak tišine kolega sa Sky Sportsa je prikazao upravo tu bezuvjetnu podršku naših ljudi, prema reprezentaciji Hrvatske. Baš onoj reprezentaciji koja je doprvak svijeta, koji ima toliko vrhunskih igrača, dobrih karaktera, podršku sa klupe i vjeru izbornika. Napokon se i riješila ta negativna atmosfera oko reprezentacije, nema više Mamića i njegovih figura na klupi. Dugo se tražio njegov odlazak sa izvršnih i neslužbenih pozicija u hrvatskom nogometu. Jeli moguće da je upravo Mamić svojim odlaskom najviše pomogao hrvatskom nogometu? Pa i Dinamo je proigrao nakon njegovog odlaska! Jedno veliko hvala za najvažniju osobu u hrvatskom nogometu u zadnjih 20 godina.

Treba se podsjetiti i onih navijača koji su najglasnije zagovarali njegov odlazak! Govorim upravo o onim navijačima koji su svako malo prijetili prekidima utakmica i zbog kojih još uvijek plaćamo UEFAne kazne. Njihov način nije bio nikako onaj pravi, ali su se borili za ono što je dugo bilo pokvareno. Možda su bili shrvani činjenicom da se stvari nisu mogle nikako promijeniti iznutra i bili su očajni. Možda je njihova ljubav prema svetinji ih dovela do toga da su radili gluposti. Pod to ne ubrajam one gluposti sa svastikama i još kojekakvim glupostima. Već onom istinskom apelu i poruci koju su slali, a možda i bili u pravu. Bilo kako bilo, možda je netko od njih i danas bio na stadionu i smijao se, veselio pogotku Kramarića, jer do tada se priča ove utakmice pretvarala u jednu prekrasnu bajku.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.