Video: Rakitić najbolji hrvatski nogometaš, dva Hrvata u Top 25

Video: Rakitić najbolji hrvatski nogometaš, dva Hrvata u Top 25

FF2 je objavio imena najboljih igrača svijeta.

Ugledni nogometni časopis FourFourTwo objavio je svoj tradicionalan godišnji izbor najboljih nogometaša svijeta, a ovog su se prosinca na popisu našla i dvojica Hrvata.

Ivan Rakitić osvojio je tako 12. poziciju (prošle je godine bio trideseti), a FF2 ističe kako je s Kataloncima osvojio četiri trofeja te bio i strijelac u najvažnijoj utakmici sezone, finalu Lige prvaka. “Zamjena za Xavija? Nema problema! Zabio je u finalu Lige prvaka, imao 91 posto točnih dodavanja u Primeri te namjestio sedam golova u Barcinu pohodu na trostruku krunu”, piše.

U odnosu na prošlogodišnju listu u izboru nema Marija Mandžukića (bio je na 53. mjestu), ali zato je tu omaleni Realov Maestro Luka Modrić, kojemu je pripala 23. pozicija, što je pad za pet pozicija u odnosu na prošlogodišnje osamnaesto mjesto. “Tijekom posljednjih dvanaest mjeseci Modrić je dokazao da se Real itekako može osloniti na njega poslije prodaje Xabija Alonsa. No, ni on ni ostali Realovci prošle se sezone nisu mogli nositi s igračima Barcelone”, stoji u opisu Modrićeve nogometne godine.

Four Four Two imena petorice najboljih objavit će u petak…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.