[VIDEO] Sjevernokorejsko čudo od djeteta na pragu Juventusa!

[VIDEO] Sjevernokorejsko čudo od djeteta na pragu Juventusa!

”On je predodređen za ogromne stvari, ima kvalitetu i karakteristike zbog kojih smo uvjereni da je pred njime sjajna budućnost. Ima sve predispozicije postati sjevernokorejski Messi, izjavio je pomoćni trener Perugije Davide Ciampelli o sjajnom Sjevernokorejcu iz njihovih redova.

Riječ je o Han Kwang-Songu, 18-godišnjem napadaču, koji je za Perugiju odigrao samo dvije utakmice u Serie B. Međutim, u te dvije utakmice, ili ako ćemo preciznije 155 minuta, postigao je čak četiri gola. Prvo je zabio hat-trick protiv Virtus Lanciana u 5:1 pobjedi, da bi jučer zabio gol u slavlju svoje momčadi protiv Pescare od 4:2.

Nije talijanski svijet iznenađen njegovim napretkom. Naime, trener Pescare Zdenek Zeman nakon jučerašnjeg poraza izjavio je: ”On je vrlo pametan momak, primjetio sam to već ranije dok je igrao za Cagliari. Naime, Han je prošle sezone igrao u Serie A i to za Cagliari, a iako je u pet utakmica upisao samo 59 minuta, to mu je bilo dovoljno da se upiše u strijelce i postane prvi igrač iz Sjeverne Koreje, koji je zabio gol u najelitnijem talijanskom natjecanju.

U Perugiji je zasada na posudbi, a sa Cagliarijem je ugovorno vezan do 2020. godine. Zanimljivo je da ne smije primati plaću, jer zakon Sjeverne Koreje nalaže kako nijedan čovjek koji radi izvan granica Sjeverne Koreje ne smije zadržati plaću za sebe.

Ta činjenica je, između ostalih, ponukala i čelnike Juventusa za praćenjem mladog napadača. Naime, predstavnik Stare dame već je treću uzastopnu utakmicu viđen na tribinama utakmice u kojoj igra Perugia i nije nemoguće da prvi put u povijesti nekog Sjevernokoreanca vidimo u dresu aktualnog prvaka Italije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.