[VIDEO] Skinuta suspenzija Messiju uslijed nedostatka dokaza

[VIDEO] Skinuta suspenzija Messiju uslijed nedostatka dokaza

Ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi biti će na raspolaganju Argentini u preostalim susretima južnoameričkih kvalifikacija nakon što mu je FIFA ukinula suspenziju od čak četiri utakmice koju je prvotno dobio zbog vrijeđanja suca. FIFA je ovu odluku donijela nakon žalbe koju je uložio argentinski Savez, a koja je u potpunosti prihvaćena, dok u objašnjenju presude FIFA navodi kako nije bilo dovoljno dokaza za potvrđivanje prvotno izrečene kazne u slučaju Messi.

Navedena odluka FIFA-e je još čudnija ako uzmemo u obzir da krovna nogometna organizacija oštro osuđuje svako slično ponašanje, a na kamerama su zabilježene uvrede koje je Messi uputio pomoćnom sucu na utakmici Argentina-Čile, koju su Argentinci minimalno dobili. Stvari postaju još zanimljivije ako znamo da je Argentina tek peta ekipa južnoameričkih kvalifikacija i opasno joj visi plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Naime, Ekvador zaostaje samo dva boda za Argentincima četiri utakmice prije kraja, a Argentinci drže posljednje peto mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Rezultati by SofaScore

Pritom treba dodati da Argentina bez Messija nije ista ekipa, a navedeno i potvrđuje statistika koja kaže da je Argentina bez Barcelonine zvijezde pobijedila samo jednu od osam odigranih utakmica u tekućim kvalifikacijama, uz poražavajuću gol statistiku od 6-10. S druge strane, kada je igrao Messi Argentina je u šest utakmica ostvarila pet pobjeda, a jedino je Brazil uspio poraziti Gaučose s Messijem na terenu.

Odluka FIFA-e u slučaju Messi je svakako uzburkala duhove, te su se počele pojavljivati priče kako ova odluka nije slučajna i da FIFA želi izbjeći mogućnost da se Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra bez Messija; a u videu ispod teksta procijenite je li Messi zaslužio kaznu ili ne.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.