[VIDEO] SP Rukomet: Uvijek kada je postalo gusto za domaćina, Danci su preuzeli stvar u svoje ruke!

[VIDEO] SP Rukomet: Uvijek kada je postalo gusto za domaćina, Danci su preuzeli stvar u svoje ruke!

Hrvatski rukometaši sinoć su izgubili od domaćina Njemačke 21:22 i tako se oprostili od borbe za medalje. No, i dan nakon utakmice još uvijek se priča o danskim sucima, a to nikada nije dobro! Pogotovo kada se zna koliko puta su upravo neutralni sudionici hrvatskim rukometašima u zadnjih nekoliko godina na raznim natjecanjima “oteli” zasluženo!? Ni u jednom sportu nije dobro kada se nakon utakmice najviše priča o onima koji su zaduženi za neutralnost i red na terenu. O onima čiji je posao dijeliti pravdu. O onima koji su se zadužili na fair play i korektnost. No, istina je potpuno drugačija. Razne generacije Kauboja su osjetili koliko je bolno kada si bolji ili u najmanju ruku dostojan i pravedan protivnik, a onda ti netko treći oduzima sve ono za što si se borio. Priznati se mora da su naši rukometaši sinoć u napadu izgledali u nekim situacijama bezidejno i sporo, no isto tako rad u obrani je tjerao i Nijemce na duge napade bez opasnosti po našeg vratara.

Ono što upada u oči jest totalno skandalozni kriteriji danskih sudaca koji su u prosjeku svake 22 sekunde hrvatskog napada podizali ruke zbog pasivne igre. Usporedbe radi Nijemcima su to radili nakon gotovo 40 sekundi napada!? Najviše boli situacija sa kraja utakmice kada su domaćini nakon primljenog gola za 22:21 u zadnjih 37 sekundi loptu dodavali oko centra bez namjere pucati na gol, a suci su to dopustili i reda radi na šest sekundi prije kraja podigli ruke i označili pasivan napad. Čak i u toj situaciji je bilo vidljivo, za sve one koji poznaju pravila rukometne igre kako nakon podizanja ruke sudaca napadači imaju mogućnost još šest puta dodati loptu, a kako bi u neku ruku sačuvali svoju glavu već nakon drugog dodavanja oduzeli su lopti Nijemcima. Totalni apsurd!?

HRS je na svojim stranicama objavio video sa 10 sudačkih odluka na veliku štetu hrvatske reprezentacije u kojem gore već navedeni podaci nisu ugrađeni, a materijala bi bilo još i više! Koliko god statistika nakon utakmice pokazuje da su po dosuđenjim sedmercima i isključenjima obje reprezentacije otprilike isto kažnjeni, to je samo maska. Iskusni suci, bar oni koji misle da to jesu, a zapravo je sve vidljivo, sude pametno i kada ti baš i nije potrebno onda ti malo nešto daju, a kada je gusto za one kojima treba onda će to naravno dosuditi i na taj način uskladiti statističke podatke. Mudro zar ne? Zato u miru pogledajte priloženi video i uvjerite se kako naš izbornik ne puca ‘ćorcima’ već jasno i glasno štiti hrvatski rukomet, hrvatski sport i sve one kojima je dosta maltretiranja manjeg od onih ‘gore’…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.