[VIDEO] SP U17 (Ž): Njemice obranile naslov nakon ruleta jedanaesteraca

[VIDEO] SP U17 (Ž): Njemice obranile naslov nakon ruleta jedanaesteraca

Njemačka je šesti put u povijesti osvojila Europsko U17 prvenstvo za žene. U finalu odigranom na kišnoj Doosan Areni u Plzenu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila je Španjolsku u reprizi prošlogodišnjeg finala 3:1 i na taj način obranila naslov.

Bilo je to dosta čvrsto finale s očekivano malo prilika, a prvi pokušaj vidjeli smo u 19. minuti kad je Wieder pucala pored gola. Brunner je dvije minute kasnije također pucala iz slobodnog udarca, no Coll je upisala lijepu obranu. Do odmora je i Furija imala jednu priliku, no Aleixandri je pucala pored gola.

U nastavku slična priča, iako uz bolju igru Španjolki, koje su u 45. minuti imale veliku priliku, no Pina je s desetak metara pucala zamalo preko gola. I Andujar je pucala u 64. minuti, ali Johannes je upisala svoju prvu obranu, a kad je i Navarrin pokušaj obranila Johannes, znalo se da će susret odlučivati jedanaesterci.

U prve tri serije jedanaesteraca tri Španjolke nisu pogađale. Bautista nije pogodila okvir gola, Aleixandri je pogodila stativu, a Johannes je obranila pokušaj Torrode. S druge strane, Oberdorf i Wieder su pogodile i Njemačka je imala prednost od 2:0. Četvrta serija pokazala se odlučujućom. Iako je Pina zabila za Španjolsku, to je učinila i Kossler na drugoj strani i Njemačka je obranila naslov.

Njemačka (4-4-2)

Johannes – Hausdorff, Tellenbroker, Brunner, Bahnemann – Uebach (Rackow 62′) Oberdorf , Nusken, Wieder – Kossler, Anyomi

Španjolska (4-3-3)

Coll – Hernandez (Bautista 80+2′), Pujadas, Aleixandri, Abella – Baena (L. Navarro 76′), Duenas (Eizaguirre 46′), Torroda – E. Navarro, Pina, Andujar

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.