[VIDEO] Španjolska nanijela Hrvatskoj najteži poraz ikada, pogledajte popis pet najtežih poraza Vatrenih!

[VIDEO] Španjolska nanijela Hrvatskoj najteži poraz ikada, pogledajte popis pet najtežih poraza Vatrenih!

25 primljenih pogodaka u pet utakmica.

Noćna mora, masakr, tragedija, potop, unakaživanje, nazovite kako hoćete, ali Hrvatska je primila pola tuceta od Španjolske i upisala najteži poraz u svojoj povijesti!

Da, viceprvak svijeta ni dva mjeseca nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji ponižen je u Elcheu i to od reprezentacije koju su nakon Mundijala počeli propitkivati, reprezentacije koja je morala promijeniti izbornika usred Mundijala, ali i nakon njega i naposljetku reprezentacije bez godinama standardnih Andresa Inieste, Davida Silve, Jordija Albe, Diega Coste i Gerarda Piquea.

Saul Niguez, Marco Asensio, Rodrigo, Sergio Ramos i Isco, uz autogol Lovre Kalinića, upisali su se u povijesne knjige, kao reprezentativci koji su Dalićevim Vatrenima nanijeli najteži poraz od hrvatske samostalnosti.

Gubila je Hrvatska kao NDH od Istočne Njemačke dva puta po 5:1 (15.06.1941. i 01.11.1942.) te od Italije 4:0 (05.04.1942.), ali od 1991. godine pa nadalje doživjela je i još jedan 5:1 poraz, onaj od Engleske u Londonu 09.09.2009. godine u sklopu kvalifikacija za SP u JAR-u.

No, tih 5:1 sada odlazi u povijest, a ovih 6:0 moglo bi još dugo ostati zapisano kao najteži poraz reprezentacije, koja je prije 55 dana bila svjetski viceprvak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.