[VIDEO] Svakom godinom sve više napreduje, upoznajte Toni Duggan

[VIDEO] Svakom godinom sve više napreduje, upoznajte Toni Duggan

Engleska nogometna reprezentativka i igračica Barcelone Toni Duggan u opširnom je intervjuu za klupsku stranicu otkrila razne stvari iz svojeg poslovnog, ali i privatnog života.

Što te inspiriralo da se počneš baviti nogometom?

“Imam dva brata i kao mala stalno sam ih išla gledati na stadione kako igraju subotom ili nedjeljom. Od tada sam započela s nogometom i držim se toga. Nakon utakmica ostajala bih na stadionu trenirati, naravno sama, jer se tada nije smjelo trenirati s muškarcima ako si bila žena. Tako da mogu reći da su me oni inspirirali da počnem trenirati, iako me nisu pustili da s njima zaigram u klubu“, kroz smijeh je započela Duggan. “Tada sam bila prepoznata od strane lokalnog kluba, pa sam se preselila u prvi rang engleskog nogometa i evo me sada u Barceloni“.

Koji savjet bi dali mladim djevojkama koje se žele početi baviti nogometom?

“Rekla bih im jednostavno da dođu i pridruže se momčadi. Neka ne dopuste ničemu da ih zaustavi, jer i kad sam sama bila mlada zadala sam si neke granice i ciljeve do kojih sam morala doći i mislim da sam uzor brojnim mladim igračicama diljem Engleske“.

Kakav je osjećaj igrati na Svjetskom prvenstvu?

“To je poseban doživljaj. Uvijek je lijep osjećaj predstavljati svoju zemlju na velikom natjecanju, igrati s velikim igračicama, bila je prava čast igrati i osvojiti broncu na tako velikom natjecanju“.

Kako si se osjećala prilikom upoznavanja Princa Williama?

“Imala sam sreće upoznati ga više puta, ali jasno, što si više popularniji, to ćeš ga više puta i upoznati“, našalila se Toni. “Vrlo je pristojan i daje veliku podršku za našu reprezentaciju“.

Navedi svoje uzore ženskog nogometa

“Postoji puno igračica koje sam voljela gledati i s kojima sam igrala. Lindsay Johnson, Lianne Sophie, Katie Chapman, sve one bile su moji veliki uzori i inspiracija i naučile su me kako opstati u ovom ženskom modernom nogometu“.

Koji je tvoj najveći izazov u karijeri?

“Definitivno taj da sam se morala konstantno nametati i povisiti svoje granice, jer sam bila jedna od rijetkih žena koje su se bavile nogometom dok sam odrastala. Bila sam prozivana na različite načine, bilo je teško, no to te očvrsne. Sad kad se osvrnem iza sebe, još sam više sretna zbog toga“.

Najdraži igrač Barcelone?

“Lagala bih kad ne bih rekla njegovo ime. Naravno, to je Lionel Messi. U mojim očima najbolji je nogometaš svijeta i sretna sam samo što ga mogu gledati kako igra“.

Je li bila teška odluka preseliti se u Barcelonu?

“Da, je, bilo je to teško, novi izazov u mojoj karijeri. Igrala sam dosta dugo u Engleskoj, osvojila sve moguće trofeje s Manchester Cityjem i jednostavno osjećam da je pravi korak otići u neki veliki klub koji ima ambicije osvajanja Lige prvaka“.

Jesi li imala priliku razgledati sami grad?

“I ne baš, s obzirom na raspored treninga, a i dosta sam od njih umorna. Roditelji su me posjetili jedan vikend pa smo zajednički otišlo razlgedavati plažu. Lijep je to grad, bila sam u njemu već par puta i mogu reći da sam zaljubljena u Barcelonu“.

Kako su tvoji prijatelji i obitelj reagirali na transfer?

“Vrlo su sretni, a i ja sam, da sam se malo odvojila od njih jer znaju baš puno pričati (ha – ha). Dečko, mama, tata, svi su mi velika podrška i vrlo su zadovoljni ali i zabrinuti jer su uvijek bili uživo na svakoj mojoj utakmici, dok to sad nije slučaj“.

26-godišnjakinja je s Građankama osvojila sve nacionalne trofeje, a ove sezone potpisala je za Blaugranu. Prva je nogometašica u Engleskoj, koja je na Twitteru imala više od 100 000 pratitelja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.