[VIDEO] Zadrani došli do druge pobjede za redom u napetoj završnici!

[VIDEO] Zadrani došli do druge pobjede za redom u napetoj završnici!

Na krilima Luke Božića, Zadrani bježe sa začelja

Momčad Zadra je gostovala u sklopu 6. kola regionalne ABA lige kod Krke iz Novog Mesta. Nakon velike pobjede u Beogradu protiv Partizana, izabranici Ante Nazora ponovno odnose važna dva boda sa teškog gostovanja.

Zadrani su loše ušli u susret i nakon 7 minuta Krka je vodila 18:10. Ipak Zadrani su do kraja 1. četvrtine smanjili razliku na 22:17.

U drugoj četvrtini malo bolje izdanje izabranika Ante Nazora te u 13. minuti igre Zadar dolazi do vodstva preko ukradene lopte Luke Božića i istrčavanjem kontre za potvrdu prednosti. Momčad Krke je bila jako neugodan protivnik, te su hrvatski dvojac Jure Lalić i Paolo Marinelli u tim trenucima zadavali dosta problema svojim čuvarima. Do kraja 2. četvrtine je Zadar podigao razinu igre i okrenuo rezultat u svoju korist!

U drugo poluvrijeme se ušlo sa rezultatom 32:36 za Zadar. Uz glasnu podršku vjernih navijača kluba, Zadar u trečoj četvrtini održava svoju prednost te na isteku 3 četvrtine utakmice na semaforu je stajalo 56:62 za Zadar.

U 4. četvrtini Krka pokušava okrenuti utakmicu te tricom Dina Cinca okreće rezultat u svoju korist. 3:52 do kraja, Krka vodi 70:69! Međutim Zadar tricama Lovre Bašića i Šime Špralje, te zakucavanjem novopridošlog centra William Magarity-a okreće rezultat u svoju korist i nakon pogođenog slobodnog bacanja Magarity-a ( jedno je promašio ) vodi 78:74! 30 sekunda je u tom trenutku ostalo do isteka vremena i Zadar je sve imao u svojim rukama. No Domen Bratož uspijeva pogoditi tricu u 5. sekundi napada i Krka se približila na -1. Zadnji napad Mario Little gubi loptu te Krka ima dva šuta za pobjedu ali ne uspijeva pogoditi. Zadar odnosi pobjedu sa 77:78 rezultatom.

U redovima Zadrana opet je bio najbolji Luka Božić, koji je za svojih 18p 9sk 9as skupio valorizaciju 33, te još jednom potvrđuje da izrasta u jednog od najboljih igrača lige. Odličnu partiju partiju odigrao je i W.Magarity koji je skupio 15p. Kod Krke najistaknutiji D.Bratož sa 18p, dok su Lalić i Marineli stali na 8p, osnosno 7p. Zadrani igraju sljedeću utakmicu već danas protiv KK Vrijednosnica Osijek sa početkom u 20:00.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.