[VIDEO]Deseta obljetnica tragedije u Stanovima i odlaska dvanaestog anđela

[VIDEO]Deseta obljetnica tragedije u Stanovima i odlaska dvanaestog anđela

Hrvoje Ćustić preminuo je sa samo 24 godine

Na današnji dan prije 10 godina dogodila se najveća tragedija u hrvatskom nogometu, kada je smrtno stradao napadač Zadra Hrvoje Ćustić.

Hrvoje Ćustić r.i.p

Već na početku utakmice između Zadra i Cibalije, u četvrtoj minuti dogodio se duel između debitanta u Cibalijinom dresu Tomislava Jurića i nesretnog Hrvoja, a nakon remplanja Hrvoje je nezgodno pao i udario glavom u betonski zid.

Sa teškim ozljedama glave, frakturom lubanje, nagnječenjem mozga i krvarenjem ispod moždane ovojnice, Hrvoje je hitno operiran i borio se šest dana u bolnici za život, međutim izgubio je svoju najvažniju utakmicu 4.travnja.

U znak sjećanja na Hrvoja, u Zadru mu je dodijeljena ulica, bivša Stadionska ulica sada nosi naziv Ulica Hrvoja Ćustića, a Romeo Santini napisao je i opjevao prekrasnu pjesmu posvećenu njemu koju je nazvao”Dvanaesti anđeo”.

Ćustićev veliki prijatelj još od ranog djetinjstva i vratar Monaca, te hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić ne izlazi na teren bez majice sa Hrvojevim likom.

“Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu karijeru, Čusta nikad neće biti zaboravljen.” – rekao je jednom prilikom Subašić, a prilikom svakog vlastitog uspjeha naglasi da su to učinili Čusta i on zajedno.

foto: Danijel Subašić

Nažalost prije samo nekoliko dana na hrvatskim nogometnim terenima svjedočili smo još jednoj tragediji kada se napadač trećeligaša Marsonije Bruno Boban srušio na terenu i preminuo.

Iskreno se nadamo da Hrvatski nogometni savez neće dopustiti da se zaborave imena onih koji su izgubili život na nogometnim terenima, prošlo je deset godina, Hrvoje je zaslužio da neko natjecanje dobije ime kao uspomenu na njega.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.