[VIDEO]Navijači Rome divljali po Liverpoolu, jedan domaći navijač je u kritičnom stanju

[VIDEO]Navijači Rome divljali po Liverpoolu, jedan domaći navijač je u kritičnom stanju

Pedesettrogodišnjak iz Irske hospitaliziran je s teškim ozljedama glave.

Uoči jučerašnje utakmice polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Rome, došlo je do sukoba navijačkih skupina ispred kultnog Anfielda, a pedesettrogodišnji navijač domaće momčadi hospitaliziran je i u kritičnom je stanju.

U divljanju gostujućih pedesetak Tifosa, došlo je do obračuna sa nekolicinom domaćih pristalica, a Talijani su koristili i hladna oružja.

“Ispitujemo ozbiljan napad na čovjeka izvan Albert puba, na Walton Break Roadu oko 19:30 sati. Policija moli sve koji imaju bilo kakve informacije ili fotografije mobilnim telefonom da nas kontaktiraju putem društvenih mreža” – stoji u priopćenju Merseyside policije.

Prema dostupnim informacijama, ozlijeđen je navijač Liverpoola iz Irske, a sedam navijača rimskog kluba je uhićeno, dok su dvojica optužena za pokušaj ubojstva.

Čelnici Rome osudili su huliganizam i službenim priopćenjem iskazali žalost za sinoćnjim događajima.

“AS Roma najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje malog broja navijača koji su putovali u Liverpool i koji su osramotili klub i većinu navijača na Anfieldu. Klub surađuje sa Liverpoolom, UEFOM i vlastima. Naše misli su sa povrijeđenim navijačem Liverpoola i njegovom obitelji.”- stoji u priopćenju AS Rome.

UEFA je također poslala svoje službeno stajalište.

“UEFA je šokirana napadom koji se se dogodio pred početak utakmice Liverpoola i Rome. Naše misli su uz žrtve i njihove obitelji. Počiniteljima tog sramotnog napada nije mjesto u nogometu i verujemo da će se vlasti time ozbiljno pozabaviti. UEFA čeka potpuni izvještaj prije eventualnih disciplinskih mjera” – stoji u priopćenju UEFE.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.