[VIDEO]Tomićev “koš” u zadnjoj sekundi za osvajanje kupa Barcelone

[VIDEO]Tomićev “koš” u zadnjoj sekundi za osvajanje kupa Barcelone

Tomiću je priznat koš jer je Randolph rukom dirao tablu prilikom blokade.

Bivši hrvatski košarkaši reprezentativac Ante Tomić postigao je pobjednički koš za Barcelonu 1,2 sekunde prije kraja produžetka u finalu Španjolskog kupa kojim je osigurao 94-93 (20-16, 15-19, 11-25, 31-17; 17-16) pobjedu protiv najvećeg rivala Reala i to na njegovom parketu u Madridu.

Finalni susret Španjolskog kupa ponudio spektakl prepun preokreta u kojemu je na kraju završnu riječ imao kapetan Barcelone koji je na svoj 32. rođendan postao katalonski junak.

Real je 4,3 sekunde prije kraja produžetka poveo sa 94-93 nakon što je Carroll postigao koš uz dodatno slobodno bacanje, a u preostalom vremenu Barcelona je spustila loptu za svog centra. Tomić je u pokušaju izbjegavanja blokade pokušao poentirati na drugi obruč polaganjem lopte od table, a nakon što je lopta udarila u tablu njegov je pokušaj blokirao Randolph.

No, suci su nakon pregledavanja snimke vidjeli da je Randolph dirao desnom rukom tablu što je zabranjeno. U preostalom vremenu Sergio Llull je mogao samo uputiti loptu prema košu Barcelone sa svoje polovice te je bio vrlo blizu, lopta se odbila od obruča u zrak.

Inače, nakon izjednačenog prvog poluvremena, Real je u trećoj četvrtini imao i 17 koševa prednosti, ali je Barcelona uzvratila sjajnim ulaskom u četvrtu četvrtinu serijom 17-0 u kojoj je ključnu ulogu imao Thomas Huertel. Francuz je u četvrtoj dionici igre postigao čak 14 poena i odveo Barcelonu na korak do uspjeha.

Gosti su četiri sekunde prije kraja osnovnog dijela susreta imali prednost 86-85 te dva slobodna bacanja, no Claver je pogodio samo jedno da bi u posljednjoj akciji Reala Llull uspio pogoditi “floater” za produžetak.

Da Tomić nije poentirao 1,2 sekunde prije kraja, Barcelona bi se s pravom mogla žaliti na suđenje jer je 10 sekundi prije kraja produžetka kod vodstva 92-90 Singletona u pokušaju zakucavanja u protunapadu guranjem u leđa i udarcem po ruci zaustavio Randolph. Iako se radilo o namjernom i teškom prekršaju, suci su neshvatljivo ostali nijemi i ponudili Realu priliku za napad kod minus dva koji je Carroll iskoristio za dovođenje svoje momčadi u vodstvo.

Najučinkovitiji u sastavu Barcelone bio je Thomas Heurtel sa 22 koša, Victor Claver je dodao 15, a Ante Tomić 14 uz sedam skokova i dvije asistencije, dok su Real predvodili Facundo Campazzo sa 19 i Anthony Randolph sa 16 pogodaka.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.