Vijeće HOO-a u ponedjeljak o financiranju trenera u 2017. godini

Vijeće HOO-a u ponedjeljak o financiranju trenera u 2017. godini

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 16. sjednicu Vijeća HOO-a

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 16. sjednicu Vijeća HOO-a za ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine (u 11.30), u prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu.

Šesnaest je i točaka dnevnog reda za razmatranje, a među početnima će biti izvješće o izvršenju Financijskog plana za razdoblje od 1. siječnja do 10. travnja 2018. godine. U velikom broju izvješća – od unutarnjeg ustroja do međunarodnih aktivnosti HOO-a, medijski najintrigantnije je ono o realizaciji Programa sufinanciranja trenera u 2017. godini. Naslonjen na tu temu je i zahtjev Hrvatskog skijaškog saveza za kadrovsko pojačanje u kategoriji kvalitetnih trenera. Naravno, gotovo nezaobilazne su izmjene i dopune korisnika razvojnih programa HOO-a, kao i korekcije statusa pojedinih kandidata u Olimpijskom programu Tokio 2020.

Osim zahtjeva nacionalnih sportskih saveza za HOO-ovim pokroviteljstvom međunarodnih sportskih priredbi u Lijepoj našoj, u posljednje vrijeme učestali su i zahtjevi za davanjem preporuke za prijam stranih sportaš(ic)a u hrvatsko državljanstvo. Tako će biti i ovom prigodom. Pod točkom 11. Hrvatski kajakaški savez traži pozitivno mišljenje HOO-a za prijam u HR-državljanstvo mladog francuskog kajakaškog slalomaša Thomasa Ukalovića, čiji su roditelji hrvatskog podrijetla. (hoo/vk)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.