Varaždin ponovno odličan domaćin

Vikend obilježen rezultatima u atletici – održano 19.otvoreno prvenstvo Hrvatske

Vikend obilježen rezultatima u atletici – održano 19.otvoreno prvenstvo Hrvatske

Nastupilo je 140 natjecatelje iz deset europskih zemalja, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovačke.

Varaždin je u subotu bio domaćin 19. Otvorenog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Sloboda.

Održana su 44 natjecanja u deset disciplina, a treba izdvojiti svjetski rekord Matije Sloupa iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Odisej iz Kutine. On je disk od 1 kg bacio 22 metra i 32 centimetra.

“Nama je ovo natjecanje izuzetno bitno jer za mjesec dana idemo u Italiju na Europsko prvenstvo. I mi i gosti iz drugih zemalja u vrlo visokom smo stupnju pripremljenosti. Hrvatska atletika je vrlo visoko u svijetu, imamo svjetske rekordere i osvajače paraolimpijskih i svjetskih medalja. Zato i ove godine očekujemo uspješan nastup u Riju”, kazao je izbornik atletske reprezentacije osoba s invaliditetom Tomislav Krističević.

“Najvažnije je da je ovo natjecanje priznato od Međunarodnog paraolimpijskog odbora, da je ovo natjecanje na kojem se mogu ostvariti norme za nastup na Paraolimpijskim igrama”, rekao je predsjednik HPO Ratko Kovačić.

Uz atletičare u Rio idu i hrvatski stolnotenisači, plivači, džudaši i streljači, a svi sa jednim ciljem dati maksimum i ostvariti rezultate.

atletika ak srce_n

Foto: AK “Srce” Facebook

Foto: AK "ODISEJ" OSI Kutina

Foto: AK “ODISEJ” OSI Kutina

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.