Vikend rezerviran za biciklistički maraton u Crikvenici

Vikend rezerviran za biciklistički maraton u Crikvenici

Ovaj vikend sprema se veliki biciklistički maraton u Crikvenici, za sve koje nisu znali  pravo je vrijeme za saznanje. Naime, Crikvenica će ove nedjelje ugostiti ponajbolje hrvatske bicikliste koji će nastupiti na 4. XCM maratonu ” Crikvenica”, utrci za “Kup Hrvatske 2016.” te Nacionalnom prvenstvu Republike Hrvatske.  Organizator maratona je  BK “Crikvenica” i Turistička zajednica grada Crikvenice.

 Start utrke je u nedjelju u 10 sati sa  Trga Stjepana Radića u Crikvenici, odakle se uz policijsku pratnju, vozi gradskim ulicama prema Grižanama. U Grižanama slijedi skretanje lijevo prema predjelu Peski, gdje se na 12. kilometru maratona razdvajaju staze A (72 km) i B (54 km).  Staza A nastavlja lijevo prema predjelu Tić i Kalac s poprilično zahtjevnim spustom od 26. do 31. kilometra. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski gdje nastavljaju dalje trasom B staze prema Pališinu, Lukovu te Tiću. Poslije Tića i posljednje feed zone slijedi spust prema Grižanama i Kotoru, s konačnim ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.

Foto: snapshot rute/ BK "Crikvenica" Facebook

Foto: snapshot rute/ BK “Crikvenica”

Na crikvenički biciklistički maraton dolaze i posebni gosti- Matija Kvasina, pobjednik ovogodišnje utrke “Tour of Croatia” i Josip Rumac, njegov kolega iz “Synergy Baku Cycling Projecta”, azerbajdžanskoga tima koji je dobio nagradu za najbolji tim u ukupnom poretku ove međunarodne biciklističke utrke. I zato biciklistički maraton ovog vikenda u Crikvenici je nešto što se  naprosto ne propušta.

Foto: Tour of Croatia 2016 Facebook / www.kl-photo.com

Foto: Tour of Croatia 2016 Facebook / www.kl-photo.com

 biciklizam maraton crikvenica raspored_n

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.