Paraolimpijske igre od 7. do 18. rujna u Rio de Janeiru.

Vincetić adut za osvajanje odličja u Riju

Vincetić adut za osvajanje odličja u Riju

“Bit će to moj treći nastup na paraolimpijskim igrama i sve ću napraviti da bude najbolji do sada. "

Najbolji hrvatski plivački paraolimpijac Kristijan Vincetić bit će naš najveći adut za osvajanje odličja

“Medalje neću obećavati, ali ćemo moj trener Igor Berislavić i ja napraviti sve da u Riju otplivam svoja najbolja vremena u obje discipline i onda ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za neko mjesto na pobjedničkom postolju”, kazao je na konferenciji za novinare naš plivač.

Vincetić je proteklog vikenda u portugalskom Funchalu u konkurenciji 450 natjecatelja iz 50 zemalja u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja (S9) osvojio srebrno odličje u disciplini 400 m slobodno te brončano na 100 m slobodno.

“Objektivno nisam očekivao tako dobar rezultat na 100 slobodno jer sam s vremenom od 58.38 za više od sekundu popravio svoj osobni rekord na 100 m slobodno, dok sam na 400 slobodno metara plivao na razini osobnog rekorda koji je treći rezultat ovog trenutka u svijetu.”

Osim Kristijana Vincetića norme za nastup na POI u Rio de Janieiru ispunio je i naš drugi plivač Dino Sinovčić.

Konferenciji je nazočila i nova pomoćnica ministra za sport Janica Kostelić koja je istaknula važnost bavljenja sportom u svakodnevnom životu.

“Bavite se sportom koji ne mora biti na vrhunskoj razini jer je to izuzetno važno i za zdravlje i za sve druge segmente života. Znam s kojim se poteškoćama susreću osobe s invaliditetom koje se bave sportom i napravit ću sve što je u mojoj moći da im omogućim da se što bolje pripreme za nastup na POI u Riju. Iz ljubavi se puno toga može napraviti, ali od ljubavi se ne može živjeti”, zaključila je naša najbolja olimpijka svih vremena Janica Kostelić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.