Vincetić uspio i bez trenera: “Glava mi je pucala od nedostatka kisika”

Vincetić uspio i bez trenera: “Glava mi je pucala od nedostatka kisika”

Vincetić je osim na 400 slobodno nastupio i na 100 metara delfin i na 100 metara slobodno.

Nakon što je Ante Rađa osvojio broncu na 100 metara leđno, posljednjeg dana Svjetskog prvenstva za osobe s invaliditetom koje je u petak završeno u Mexico Cityu, najbolji hrvatski plivač Kristijan Vincetić je osvojio broncu na 400 metara slobodno.

Vincetić je bio treći s rezultatom 4:32.42 osvojivši već 12 medalju na europskim i svjetskim prvenstvima.

Zlato je osvojio Talijan Federico Morlacchi s reziltatom 4:25,19, dok je srebro pripalo Portugalcu Davidu Grachatu s rezultatom 4:31,09. Morlacchi je na posljednja dva svjetska prvenstva (Glasgow, Montreal), te paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru bio drugi, ali je napokon dočekao zlato.

“Prije svega zadovoljan sam rezultatom koje sam otplivao jer stvarno nisam mislio da će biti takva razlika plivati na visini,” kazao je Vincetić.

Svjetsko prvenstvo se održalo u Mexico Cityju koji se nalazi na prosječno 2,300 metara nadmorske visine.

“Tko nije bio na visinskim pripremama tri tjedna prije SP-a taj je plivao u prosjeku dvije sekunde sporije stotku. Bilo je teško plivati, nakon 400 metara glava mi je pucala od nedostatka kisika. Osjećao sam se kao da sam imao mamurluk,” kazao je 26-godišnji Zagrepčanin.

“U kvalifikacijama je bilo i gore jer je bilo hladno, a poslijepodne su bazen malo zgrijali pa je bilo lakše plivati,” dodao je Vincetić koji je u Meksiku nastupio u još dvije discipline. Na 100 delfin je bio peti, a na 100 slobodno šesti.

Vincetiću je to bila 12 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, a njegova želja je osvojiti barem jednu na paraolimpijskim igrama.

“Bio bi to vrh svega,” dodao je. Vincetić je član PK Dubrava, a njegov trener je Igor Berislavić.

“Jako sam zadovoljan Kristijanovim rezultatima s obzirom što se sve događalo. SP je prvotno trebalo biti početkom listopada, ali je odgođeno zbog jakog potresa koji je pogodio Meksiko, pa se nije niti znalo hoće li uopće biti prvenstva. Problem je predstavljala i nadmorska visina, a u prednosti su bili plivači koji su puno trenirali na tim visinama što mi nismo mogli. Kristijan je bio na samo jednim pripremama i to uoči prvog termina SP-a, pa smo s nekim hendikepom krenuli na prvenstvo,” kazao je Berislavić koji ovoga puta nije s Vinctićem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.