Vlašić: “Englezi mrze simuliranja, a da je Hajduk izbacio Everton ostao bih u Splitu“

Vlašić: “Englezi mrze simuliranja, a da je Hajduk izbacio Everton ostao bih u Splitu“

Nikola Vlašić otkrio je puno zanimljivih detalja u novom intervjuu.

“Sve svoje snove ispunio sam u ovoj, 2017. godini. Znate, svako dijete kad započne igrati nogomet, sanja da igra važnu ulogu u klubu kojeg voli, zatim da ode u veliki europski klub i ostvari zapažene rezultate u reprezentaciji. Meni se to sve i dogodilo“, izjavio je Nikola Vlašić u velikom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Mlađi brat Blanke Vlašić ostvario je milijunski transfer u Everton, nakon odličnih igara u splitskom Hajduku, a i za Hrvatsku je upisao debi. Ipak, priznaje da bi ostao u Hajduku da su Bili iz Europske lige izbacili upravo njegov sadašnji klub, Everton.

“Da smo prošli Everton i izborili grupnu fazu natjecanja Europske lige prvi put nakon 2010. godine sto posto bih ostao u Hajduku. Sanjao sam igranje EL s Hajdukom, a Joan Carrillo puno me naučio, doslovno je izvukao samopouzdanje iz mene“, izjavio je.

Osvrnuo se dakako i na svoje dosadašnje viđenje njegove polusezone provedene u Evertonu:

“Menadžer mi je rekao da će igrači poput Ćorića, Majera i mene vrlo brzo ostvariti zapažene transfere. Tadašnji trener Koeman pri mom dolasku u klub rekao mi je da su tada već i završili s kupovinom bilo kojih igrača, no da sam im se svidio i zato su me doveli. Odmah su me gurnuli u vatru i osjećaj je bio kao da sanjam. U zadnje vrijeme minutaža mi je opala zbog dolaska novog trenera, ali i novih igrača, no treba mi samo jedna prava utakmica da se dokažem“.

Niksi je objasnio i razliku između hrvatskog i engleskog nogometa:

“Jedna stvar je neusporediva, a to je infrastruktura. Pa ovdje kiši više od 280 dana u godini, a teren je uvijek odličan. U Hrvatskoj recimo imate dobre Poljud, Rujevicu, Maksimir i to je to, a i oni su u upitnom stanju nakon studenog. Igra se dosta obrambeni nogomet, baš kao i kod nas, no iznenađenja se vide u svakom kolu i to po dva-tri. Navijači najviše mrze simuliranje, a straga od nereda uopće nema“.

Za kraj, iznio je i svoja mišljenja oko nadolazećeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji:

“Iako bih želio da se plasiramo što dalje, moramo priznati da je skupina izuzetno teška. No, mi imamo kvalitetu i trebali bi daleko dogurati. Ipak, najbitnije je proći skupinu. A tada nas očekuju Francuzi i Nijemci, zasigurno ne laki protivnici“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.