Vrbanović: “Ovo je hulignizam na razini terorizma”

Vrbanović: “Ovo je hulignizam na razini terorizma”

Čelnici HNS-a govorili su na izvanrednoj konferenciji za medije o svastici na poljudskom travnjaku tijekom kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Italije...

Čelnici hrvatskog nogometnog saveza održali su u Splitu izvanrednu konferenciju za medije povodom novog huliganskog ispada na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak ispričao se svim ljubiteljima nogometa i onima koji su ostali šokirani iscrtanim kukastim križem na poljudskom stadionu te napomenuo da se “radi o očitoj sabotaži te će od policije tražiti da istraži kriminal”.

Prvi čovjek hrvatske nogometne Vlade Davor Šuker nije mogao pronaći prave riječi za čin zbog kojega će Hrvatska vjerojatno biti najoštrije kažnjena – prijeti nam ne samo oduzimanje bodova, već i moguće izbacivanje iz natjecanja! “Krivo mi je što spektakl nije prošao kako je trebao. Žalostan sam zbog igrača i trenera, jako mi je žao zbog svega. Tražim od odgovornih institucija da odrade svoj posao i pomognu hrvatskom nogometu”, rekao je Šuker.

“U nogometu smo svi zajedno, to je najvažnija sporedna stvar na svijetu i ogorčen sam zbog ovoga što se dogodilo. Bit će strašno vidjeti lica disciplinskih organa u Nyonu i Ženevi. Nadam se samo da huligani neće pobijediti. Tražit ćemo od svih da maksimalno zaštite hrvatski nogomet, državu i grad Split”, zaključio je.

Riječ je dobio i Damir Vrbanović: “Ovo je proračunata akcija koja nikako nije slučajna. Treba nam pomoć države, ne možemo sve ograničiti na sport, reprezentaciju i nogomet. Dobili smo šamarčinu od huligana, čitava Hrvatska i to na utakmici koja je trebala biti poput treninga. Uvjereni smo da će kamere prepoznati počinitelje, ali sramota ostaje – prema Talijanima također. Borimo se kako bismo očistili nogomet od ispada, a onda se opet osramotimo. Vidjet ćemo sada kako će se stvari razvijati u narednim danima”, apelira Vrbanović.

“Ovo je jasan napad na nogomet, bit ćemo najstrože kažnjeni i to je nesumnjivo”, rekao je. “Usmjerili smo se na kvalitetu travnjaka koji održava tvrtka koja ima ugovor s Hajdukom – postoji tvrtka koja kontinuirano održava travnjak i on je isključivo njihova odgovnorst. Ovaj atak je jako dobro pripremljen jer prije početka utakmice nismo ništa vidjeli. Riječ je o kemikaliji, nismo mogli sanirati štetu”, otkrio je.

“Nadalje, nitko od predstavnika Grada Splita i Hajduka nije uopće došao na utakmicu. Zar je jučer igrala privatna reprezentacija HNS-a? Trebamo li inzistirati na privatnim animozitetima umjesto da nazočimo svečanosti koja Hrvatskoj znači plasman na Euro?”, nastavio je oštro izvršni predsjednik HNS-a.

“Tužno je što čak i neki visoki dužnosnici problem doživljavaju na razini obične ‘zafrkancije’. S druge je strane predsjednica države koja je jasno dala do znanja da je stvar jako ozbiljna. Ovo nisu napravila dva mulca koja su preskočila ogradu. Slijepi smo ako mislimo da su ovakve akcije navijača borba za pošteni nogomet. Ovo je huliganizam na razini terorizma.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.