Vrbanović pušten, Mamiću određena nova jamčevina

Vrbanović pušten, Mamiću određena nova jamčevina

Izvršni predsjednik Dinama, te podpredsjednik HNS-a Zdravko Mamić mora platiti 15 milijuna kuna ako želi prije vremena izaći iz Remetinca. Njegovom sinu Mariju također je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke, ali on će ako želi izaći morati platiti 5 milijuna kuna.

Zdravku Mamiću, njegovom sinu Mariju te poduzetnicima Igoru Kroti i Sandru Stipančiću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Ovakvu odluku osumnjičenima za utaju poreza donijela je sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić. Damir Vrbanović pušten je na slobodu.

Mamić stariji bit će proveden u Remetinec, a na slobodu može izaći ako uplati 14 milijuna kuna jamčevine. Iako mu je sud vratio jamčevinu od prošlog istražnog postupka u iznosu od 7 milijuna kuna, istovremeno mu je određeno novo jamstvo koje je dvostruko za razliku od prošlog puta. Njegov sin, Mario, mora platiti 5 milijuna kuna za slobodu, Stipančić 4 milijuna, a Kroto 3 milijuna kuna.

Svi osumnjičeni ne smiju razgovarati sa svjedocima istrage, a Stipančić i M. Mamić ne smiju napuštati mjesto boravišta. USKOK je najavio žalbu na ovakvu odluku suda, rekao je zamjenik ravnateljice USKOK-a Tonći Petković.

Na svojim internetskim stranicama USKOK je objavio da je, na temelju rezultata provedenih izvida i kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, donio rješenje o provođenju istrage protiv Mamića i ostalih zbog “zločinačkog udruženja i zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.