Vrh hrvatskog mačevanja u Osijeku

Vrh hrvatskog mačevanja u Osijeku

Ovaj vikend Osijek je bio poprište dviju velikih sportskih događanja,  prvo Žito challenge cup i gimnastika, a potom Državno prvenstvo u mačevanju.

Od 30.04. do 01.05. u Osijeku se održavalo Državno prvenstvo u mačevanju (disciplina M/Ž – mač) u organizaciji mačevalačkog kluba “Dmitar Zvonimir ” iz Osijeka. Na natjecanju je nastupio sam `vrh hrvatskog mačevanja´. Zabilježen je nastup klubova iz Osijeka, Zagreba Poreča i Splita, a nastupili su sportaši svih kategorija (kategorije do 10, 12, 14 i 17 godina) te juniori, seniori i veterani u pojedinačnim i ekipnim natjecanjima.

Prvi dan je bio rezerviran za pojedinačne, a drugi za ekipne nastupe. Svečano otvorenje je bilo u dvorani srednje Turističko-ugostiteljske škole, a u ulozi glavnog pokrovitelja ponovno Osječko-baranjska županija. Prije dvije godine, Osijek je bio domaćin prvog turnira u mačevanju: Osijek kup 2014., a za organizaciju su se tada kao i sada pobrinuli članovi MK “Dmitar Zvonimir” odradivši pripremu kako bi Osijek ponovno postao centar mačevalačke elite što je u dva dana uistinu i postao.

Špekulacije u pogledu popraćenosti događanja uoči natjecanja mjerilo se prema onome iz 2014. kada je u Osijek dovedeno više od 150 natjecanja iz 5 zemalja. Ovogodišnje natjecanje je po snazi bilo dvostruko veće i jače. Nadamo se skorašnjim ovakvim izdanjima i novim natjecanjima `mačevalačke elite´.

Foto: Mačevalački klub "Dmitar Zvonimir"

Foto: Mačevalački klub “Dmitar Zvonimir”/Facebook

mačevanje klub vmd7_n []

Foto: Mačevalački klub “VMD”/ Facebook

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.