Vrijeme je za Poljsku: Hrvatska u Ivanić Gradu počela pripreme za Europsko prvenstvo 2016.

Vrijeme je za Poljsku: Hrvatska u Ivanić Gradu počela pripreme za Europsko prvenstvo 2016.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Ivaniću gdje će odraditi pripreme za Europsko rukometno prvenstvo u Poljskoj.

Reprezentacija se okupila po prvi put u Ivanić Gradu gdje će odraditi naporne pripreme s novim izbornikom. Osim što se promijenilo stručno vodstvo, i u kadru su nastupile neke promjene, a najvažnija je da nema bivšeg kapetana Igora Vorija.

Reprezentacija će cijele pripreme za Europsko prvenstvo odraditi u Ivanić Gradu, a prva faza priprema na rasporedu je od 26. do 30. prosinca. Druga faza nastavlja se nakon Nove godine, a u sklopu druge faze odigrat će se dvije treninge utakmice između hrvatskih reprezentativaca te dvije pripremne utakmice protiv Slovenije.

Iako su hrvatski reprezentativci posljednjih nekoliko priprema trenirali u Umagu, za Euro u Poljskoj vraćaju se bliže Zagrebu, a razlog je objasnio sam izbornik: „Razlog što smo odabrali Ivanić Grad za pripreme je da ne gubimo mnogo dana u procesu putovanja jer nam je potreban svaki trenutak za trening. Mogu reći da smo vidjeli da smo među slabijima što se tiče fizičke pripreme te nam je svaki trening važan. Naravno, u Umag ćemo se sigurno vratiti.“

Za kraj, osvrnuo se izbornik na izostanak Igora Vorija: „S Igorom Vorijem smo obavili razgovor i ako procijenimo da nam je potreban, igrat će. Sada je primarni cilj da stvorimo budućnost za Hrvatsku. To nisu lake odluke, ali ih ja kao izbornik, sa stručnim stožerom, moram donijeti. Nadam se da je i Igor svjestan toga. Radimo u interesu hrvatskog rukometa, a ne razmišljamo kratkoročno.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.