Vujasnović najbolji hrvatski kormilar u Takapuni

Vujasnović najbolji hrvatski kormilar u Takapuni

Milan Vujasinović najbolji je Hrvat nakon trećeg dana SP-a klase Finn...

Jedan dan preostao je do kraja Svjetskog prvenstva Laser Radiala u Omanu, a Tina Mihelić nakon deset jedrenja nalazi se na 14. mjestu. Sutra su predviđena još dva plova, ova klasa sukladno svojim pravilima nema uobičajeni plov za odličja.

Deveto i 16. mjesto zabilježila je Tina u srijedu. “Slični uvjeti na moru kao i jučer, lijepi veliki valovi za glisiranje. U prvom plovu dana napokon sam dobro startala, borila sam se do obilaska prve oznake za prvo mjesto. Pravo zadovoljstvo bilo je jedriti uz vjetar, napokon mogu držati ritam vodećih cura. Međutim, gubila sam mjesta niz vjetar i to je svakako nešto čemu se moram posvetiti u narednom razdoblju. U drugom plovu sam se skoro prevrnula na valu, tu sam dosta izgubila, iako sam ostala među deset i do cilja stigla 16. Nadam se uloviti sutra tih željenih top deset!”, rekla je Tina.

Belgijka Evi Van Acker preuzela je prvo mjesto, s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Dankinja Anne Marie Rindom. Treća je Nizozemka Marit Bouwmeester sa četiri boda više. Sve tri mogu biti svjetske prvakinje. Zadnji dan trebao bi tako biti vrlo uzbudljiv.

Milan Vujasinović pak nakon trećeg dana Svjetskog prvenstva klase Finn u Takapuni zauzima šesto mjesto, dok je Ivan Kljaković Gašpić izgubio nekoliko pozicija i nalazi se na 12. mjestu.

Oba naša kormilara imala su slab prvi plov dana, Vujasinović je 38. prošao ciljem, dok se Kljaković Gašpić morao povući iz plova zbog dva penala. Drugi plov dana prošao je ipak bolje za Vujasinovića, bio je sedmi, dok je Kljaković bio 22.

Odličan je pak bio mladi Nenad Bugarin, napredovao je na 18. mjesto ukupnog poretka, drugi je među juniorima. 36. je Josip Olujić. Broj jedan zadržao je Britanac Giles Scott. Pet je jedrenja održano ukupno dosad, prvenstvo traje do 29. studenog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.